01.02.2007. / 16:13

Autor: Ana Kirin

UJEDINJENI NARODI

Visoki dužnosnici UN-a ne žele predati položaje

Ban Ki-moon je prije mjesec dana, želeći ubrzati prijelaz do svojeg novog tima, poslao pisma visokim dužnosnicima UN-a u kojima je zatražio njihove ostavke. Do sada je od 58 dužnosnika kojima su pisma upućena, samo njih 20 učinilo što je Ban zahtijevao

Većina visokih dužnosnika UN-a odbila je zahtjev da daju ostavke na svoje položaje, kako bi na njih došli novi ljudi, objavljeno je iz Ujedinjenih naroda u srijedu 31. siječnja. Time je neizravno upućeno na probleme s kojima se suočava novi glavni tajnik Ban Ki-moon u pokušaju provedbi nužnih reformi.

Ban Ki-moon je, naime, početkom siječnja, želeći ubrzati prijelaz do svojeg novog tima, poslao pisma osobama koje obnašaju položaje glavnog podtajnika ili pomoćnika glavnog tajnika, što su najviše pozicije u UN poslije samog glavnog tajnika i njegovog zamjenika u kojima je zatražio njihove ostavke. Od 58 visokih dužnosnika kojima su pisma upućena, dio ih se nalazi u stožeru UN-a u New Yorku, a ostali su na službi diljem svijeta.

Gotovo četiri tjedna poslije samo ih je 20 učinilo što je Ban zahtijevao, priznala je njegova glasnogovornica Michele Montas, ali se neće otkrivati imena 38 koji nisu. Na upit je li Bana razljutilo ponašanje dužnosnika koji su odbili otići s položaja, Montas je rekla da će on nove ljude postavljati kako će se ukazati potreba i dodala kako većina dužnosnika radi pod ugovorima koji ionako ističu krajem veljače.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika