01.02.2007. / 16:30

Autor: Ana Kirin

SDP

Željka Antunović: SDP funkcionira normalno

Željka Antunović, koja je u srijedu 31. siječnja, nakon objave o bolesti Ivice Račana preuzela vodstvo stranke, rekla je da bolest i privremena Račanova odsutnost s političke scene nije stranku uvela u izvanredno stanje, niti poremetila njezine ranije dogovorene aktivnosti u izbornoj godini

Nakon objave o dijagnosticiranom atipičnom tumoru predsjednika SDP-a Ivice Račana te njegovu privremenom povlačenju iz političkog života, nema detaljnijih informacija o njegovu zdravstvenom stanju. Njegova zamjenica Željka Antunović poručila je u četvrtak 1. veljače na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a da stranka normalno funkcionira. Željka Antunović, koja je u srijedu 31. siječnja preuzela vodstvo stranke, rekla je da bolest SDP-ova čelnika Ivice Račana i njegova privremena odsutnost s političke scene nije stranku uvela u izvanredno stanje, niti poremetila njezine ranije dogovorene aktivnosti u izbornoj godini.

Javnosti je poručila da je stranka velika i jaka te funkcionira bez obzira nedostaje li netko. "Onima koji žele stvoriti privid izvanrednog stanja potvrđujemo da je SDP u izvanrednom stanju, ali zbog priprema za preuzimanje vlasti", istaknula je Željka Antunović. "Ne postoji rezervni plan za izbore bez Račana na čelu stranke. Taktika se u izbornoj godini neće mijenjati", dodala je.

Voditeljica SDP-ova Odjela za odnose s javnošću Gordana Grbić kazala je da nema novih informacija o Račanovom zdravstvenom stanju, te najavila da će stranka s novim informacijama pravodobno izvijestiti javnost, najvjerojatnije već sutra.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić rekao je novinarima da je razgovarao s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom nakon što mu je dijagnosticiran atipični tumor u ramenu. Izrazio je nadu da će se nakon operacije Račan uskoro ponovno uključiti u politiku.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika