01.02.2007. / 18:18

Autor: Ana Kirin

SJEVERNA KOREJA

Sin sjevernokorejskog diktatora rastrošno živi u Macau

Kim Jong-nam, stariji sin sjevernokorejskog vođe Kima Jong-ila, posjećuje palače i kasina u bivšoj portugalskoj koloniji i redovito putuje s putovnicom Portugala ili Dominikanske Republike

Stariji sin sjevernokorejskog vođe Kima Jong-ila u protekle tri godine živi u Macau na visokoj nozi i stalni je gost u otmjenim restoranima i kasinima, piše South China Morning Post, dnevni list u Hong Kongu. 35-godišnji Kim Jong-nam s obitelji se doselio na otok Coloane nedaleko od središta Macaa. "Dopušteno mu je da ostane sve dok ne pravi izgrede. Misli da je okružen prijateljima i čini se da je sretan", izjavio je anonimni izvor, a prenosi dnevnik na engleskom jeziku koji tvrdi da je Kim Jong-nama istraživao šest tjedana.

Kim Jong-nam posjećuje palače i kasina u bivšoj portugalskoj koloniji i redovito putuje s putovnicom Portugala ili Dominikanske Republike, piše list. Stariji sin sjevernokorejskog diktatora protjeran je iz Japana pošto je 2001. godine tamo doputovao s lažnom putovnicom.

Kim Jong-il ima još dvojicu sinova, 23-godišnjeg Jonga Chola i 20-godišnjeg Jonga Woona, rođena od dvije majke. Prvi čovjek Pyongyanga kojemu su 64 godine živi trenutačno sa svojom bivšom tajnicom Kim Ok, starom četrdesetak godina.

Vezane vijesti

Peking, Tokio i Seul protiv nuklearnih pokusa Pjongjanga

Peking, Tokio i Seul protiv nuklearnih pokusa Pjongjanga

Kina, Japan i Južna Koreja smatrat će neprihvatljivim treći sjevernokorejski nuklearni pokus koji će se po ocjeni stručnjaka dogoditi u bliskoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika