01.02.2007. / 17:42

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Margetić neće u Haag na izricanje presude

Prema informacijama objavljenim na Margetićevu blogu, kao razlog zbog kojeg Margetić ne može doći na izricanje presude, u obavijesti upućenoj Haškom sudu navedeno je njegovo zdravstveno stanje te zdravstveno stanje njegove nevjenčane supruge

Obrana novinara Domagoja Margetića, optuženog za nepoštivanje Haškog suda, obavijestila je sud da Margetić neće doći na izricanje presude zakazano za 7. veljače ove godine, doznaje se u četvrtak 1. veljače na Haškom sudu. "Obavijest je stigla i prevodi se", kazao je glasnogovornik suda Refik Hodžić napominjući da ta obavijest, što se tiče Suda, ne mijenja situaciju i da se Margetić mora pojaviti na izricanju presude. "Tek ukoliko se ne pojavi, sudsko vijeće ima na raspolaganju različite mjere", kazao je Hodžić. Prema informacijama objavljenim na Margetićevu blogu, kao razlog zbog kojeg Margetić ne može doći na izricanje presude, u obavijesti je navedeno njegovo zdravstveno stanje te zdravstveno stanje njegove nevjenčane supruge.

Margetić je u ponedjeljak bio pregledan u zagrebačkoj kliničkoj bolnici Merkur zbog toga što se loše osjećao, a u bolnicu ga je prebacila zagrebačka Hitna pomoć. Nakon obrade u bolnici, Margetić nije zadržan već je isti dan otpušten uz preporuku da ode na psihijatrijski i neurološki pregled u bolnicu Vrapče. Na njegovom blogu se navodi da je Margetić nastavio nakon toga sljedećih dana nazivati zagrebačku Hitnu pomoć no ona je odbila ponovno dolaziti na njegove brojne pozive.

Prošlog je petka 33-godišnji Margetić na svom blogu objavio kako je započeo štrajk glađu, u očekivanju izricanja presude po optužnici podignutoj zato što je u ljeto 2006. objavio popis 102 zaštićena haška svjedoka. Sudsko vijeće u pozivu za izricanje presude naložilo mu je dolazak u Den Haag.

Haško tužiteljstvo zatražilo je da se Margetiću izrekne kazna od šest mjeseci zatvora i 50 tisuća eura zato što je, objavljujući identitet zaštićenih haških svjedoka na svojoj internetskoj stranici u ljeto 2006. godine, znao što čini te je svjesno kršio odredbe suda na koji je svojim postupkom pokušavao utjecati.

Vezane vijesti

Margetić zbog dugova tuži Rojsa

Hrvatski novinar i urednik lista ''Novo Hrvatsko Slovo'' Domagoj Margetić, najavio je u da će u ponedjeljak prijaviti Ljubu Česića Rojsa sudu. 'Novo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika