02.02.2007. / 09:23

Autor: Ana Kirin

PRESUDA

Novici Petraču i Siniši Šoši po šest mjeseci zatvora zbog tučnjave

Sudska presuda donesena je na temelju videozapisa na kojem se vidi tučnjava te iskaza svjedoka i oštećenog Damira Rovišana kod istražnog suca, koji su u tančine opisali događaj. No na glavnoj raspravi oni su izjavili da se ne sjećaju događaja

Novica Petrač i Siniša Šošo su u četvrtak 1. veljače na zagrebačkom Općinskom sudu osuđeni na po šest mjeseci zatvora zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda Damiru Rovišanu u ožujku 2001. godine u casinu hotela Esplanade.
Državna odvjetnica najavila je žalbu na presudu jer je njome odbijen zahtjev da se Šošu kazni s godinom i četiri mjeseca zatvora. No Županijski sud trebao bi donijeti pravomoćnu presudu do 3. ožujka ili će nastupiti zastara.

Rasprave protiv Novice Petrača i Siniše Šoše do sada su više puta odgađane. Šošo i Petračev branitelj Ljubo Pavasović Visković tražili su u četvrtak sučevo izuzeće zbog pristranosti, no sudac ih je odbio smatrajući da time žele samo otezati postupak radi zastare. Ljubo Pavasović Visković je dobio od suca odobrenje da napusti raspravu jer, kako je rekao, u takvoj situaciji onemogućeno mu je zastupanje branjenika. Sudnicu je uz odobrenje suca napustila i Šošina braniteljica Nela Pedišić, što je sudac ocijenio postupkom solidariziranja s Pavasovićem Viskovićem.

Sudska presuda donesena je na temelju videozapisa na kojem se vidi tučnjava te iskaza svjedoka i oštećenog Rovišana kod istražnog suca, koji su u tančine opisali događaj. No na glavnoj raspravi oni su izjavili da se ne sjećaju događaja. Šošo nije želio gledati videozapis prijepornog događaja, a nakon pregleda kasete vratio se u sudnicu, pokušavajući ishoditi prekid rasprave. No sudac je odbio njegove zahtjeve pa je Šošo napustio sudnicu prije objave presude.

Na raspravi nije bio Novica Petrač, koji u Lepoglavi služi 3,5-godišnju zatvorsku kaznu zbog otmice maloljetnog sina Vladimira Zagorca.

Vezane vijesti

Petrač se vraća u zatvor?

Petrač se vraća u zatvor?

Sudac izvršenja kazni zagrebačkoga Županijskog suda u četvrtak će odlučiti hoće li Hrvoje Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta, odnosno neodobrenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika