02.02.2007. / 17:25

Autor: Nina Tomljanović

SPLIT

USKOK optužio bivšega šibensko-kninskog župana Stančića

USKOK je Stančića prijavio za kažnjivo djelo iz članka 338. Kaznenog zakona kojim je zapriječena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina

Odsjek USKOK-a u Splitu podigao je pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv bivšega šibensko-kninskog župana Duje Stančića.

Stančić se tereti za kažnjivo djelo zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti, kojim je, koristeći se položajem župana, od lipnja 2002. do kraja 2004. pribavio oko 165.000 kuna imovinske koristi tvrtki FIT koje je direktor i osnivač, izvijestio je danas USKOK na web stranici ne navodeći optuženikov identitet.

USKOK je Stančića prijavio za kažnjivo djelo iz članka 338. Kaznenog zakona kojim je zapriječena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. Optuženi je u tom razdoblju kao direktor tvrtke davao naloge za redovito mjesečno ispostavljanje faktura i računa za obavljene usluge, a zatim je tu isplatu odobravao kao župan.

U svibnju 2004., suprotno odredbama Uredbe o postupku nabave robe, radova i usluga male vrijednosti, u ime Šibensko-kninske županije izravnom je pogodbom i bez provedena postupka javnog prikupljanja ponuda te bez suglasnosti Ureda za javnu nabavu, zaključio ugovor o pružanju usluga tjelesne zaštite imovine na županijskoj zgradi s tom tvrtkom, potpisavši ugovor kao direktor tvrtke. Tako je okrivljenik iskoristio položaj župana kako bi pribavio imovinsku korist svojoj privatnoj djelatnosti, navodi USKOK.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika