03.02.2007. / 15:59

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Tajna služba nije pratila saborske zastupnice

Nadzorom rada obavještajnih službi utvrđeno je da nije bilo tajnoga praćenja triju saborskih zastupnica, Milanke Opačić, Đurđe Adlešić i Vesne Škare Ožbolt, pišu u subotu hrvatske dnevne novine.

Dvostrukom provjerom, onom koju je uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost naložio predsjednik Stjepan Mesić, te internom, unutar obavještajne zajednice, utvrđeno je da telefonski poziv o kojem je govorila predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić nije zabilježen. Podsjetimo, ona je prije tri dana obavijestila javnost da je nepoznata osoba nazvala na mobitel njenu hospitaliziranu sestričnu i ponudila joj 500 eura za bilo kakvu kompromitirajuću informaciju o njoj.

Zastupnica SDP-a Milanka Opačić je novinarima prošloga tjedna ispričala da "posebni špijunski timovi HDZ-a već mjesecima njuškaju po životima nas nekoliko SDP-ovaca da bi izmislili neistine o nama i politički se obračunali s nama". No dokument koji je pokazala javnosti kao dokaz o praćenju SDP-ovaca, zapravo je anonimna predstavka građana protiv Zvonimira Šostara.

Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt nije ni podnijela nikakv dokaz da je prate tajne službe, ali je uvjerena u to, također zatražila da se to istraži.

Kako se doznaje, u zaključku nadzora stajat će formulacija kako je sve bilo "u skladu sa zakonom".

Dovršetak nadzora i objava izvješća očekuju se u ponedjeljak, na sastanku predsjednika Mesića i premijera Ive Sanadera s ravnateljem Sigurnosno-obavještajne agencije Tomislavom Karamarkom.

Vezane vijesti

Šeksu se ukida fizička zaštita?

Šeksu se ukida fizička zaštita?

Ministarstvo unutarnjih poslova je zatražilo stručnu procjenu od Sigurnosno-obavještajne agencije je li potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika