05.02.2007. / 09:49

Autor: Ana Kirin

IRAN

Mossad ubio vodećeg iranskog nuklearnog znanstvenika

Privatna američka sigurnosna agencija Stratfor tvrdi da posjeduje pouzdane dokaze o tome da su znanstvenika, koji je intenzivno sudjelovao u razvoju kontroverznog iranskog nuklearnog programa, ubili agenti Mossada

Britanski Sunday Times objavio je da je Izraelska obavještajna služba Mossad u siječnju je ubila vodećeg iranskog nuklearnog znanstvenika Ardeshira Hassanpoura, objavio je britanski list Sunday Times. U listu navode da ih je o tome izvijestila privatna američka sigurnosna agencija Stratfor, koja tvrdi da posjeduje pouzdane dokaze o tome da su znanstvenika, koji je intenzivno sudjelovao u razvoju kontroverznog iranskog nuklearnog programa, ubili agenti Mossada.

Sunday Times također tvrdi da je riječ o prilično tajanstvenoj smrti. Naime, iranske su vlasti čak šest dana čekale s objavom da je Hassanpour mrtav, a nisu navele nikakav službeni uzrok smrti, osim da je umro od posljedica trovanja plinom. Nije navedeno ni mjesto, a ni okolnosti u kojima je otrovan.

Stručnjaci za obavještajne aktivnosti tvrde da su izraelski agenti ubili tri iranska nuklearna znanstvenika uoči izraelskog zračnog napada koji je onesposobio iranski nuklearni reaktor u Osiraku 1981. godine.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika