05.02.2007. / 16:18

Autor: Nina Tomljanović

RIJEKA

Diler kokaina uzručen Hrvatskoj

Paula Dextera Farrowa tereti se da je u Ekvadoru zajedno s Andabakom nabavio 660 kilograma kokaina, koji su u dugoj polovici 1999. preko Gambije brodom prevezli do Rijeke

Britanski državljanin Paul Dexter Farrow, optužen za krijumčarenje 660 kilograma kokaina zajedno s Ivanom Andabakom, izručen je Hrvatskoj iz Španjolske, izvijestio je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen.

Paula Dextera Farrowa tereti se da je u Ekvadoru zajedno s Andabakom nabavio 660 kilograma kokaina, koji su u dugoj polovici 1999. preko Gambije brodom prevezli do Rijeke. Na Županijskom sudu u Rijeci postupak protiv optuženih pokrenut je još u siječnju 2001. godine., na temelju optužnice Županijskog državnog odvjetništva. Još tada je riječki sud zatražio od Gambije, gdje se tada nalazio Dexter Farrow, njegovo ispitivanje i dostavljanje dokumentacije vezane uz taj kazneni postupak, no Gambija, kaže Sršen, to do danas nije učinila. Ministarstvo vanjskih poslova RH obaviješteno je 2002. da je Dexter Farrow 2001. godine repatriran u Veliku Britaniju gdje je odlukom londonskog Visokog suda pušten iz pritvora zbog 'nedostatka javnog interesA, naveo je Sršen.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova utvrdilo je u studenome 2002. da se Dexter Farrow nalazi na teritoriju Španjolske kao i da njegovo izručenje traži i Italija zbog odsluženja šestogodišnje zatvorske kazne zbog sudjelovanja u nezakonitoj trgovini drogom. Njegovo izručenje Hrvatskoj u Španjolskoj je odobreno 2003., a prošle je godine njegovo izručenje odobrio i nadležni sud u Italiji po zahtjevu Županijskog suda u Rijeci. Dexter Farrow nalazi se u pritvoru riječkoga zatvora.

Zoran Sršen, rekao je kako će sutkinja toga suda Đurđa Jovanić, kojoj je dodijeljen predmet, zakazati glavnu raspravu u što kraćem roku.

Vezane vijesti

Hitler se lječio kokainom i bikovim sjemenom

Hitler se lječio kokainom i bikovim sjemenom

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Adolf Hitler kokainom je liječio sinuse i česte upale grla, ubrizgavao si je ekstrakt od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika