05.02.2007. / 18:18

Autor: Martina Zeković

EU

Europski povjerenik uvrijedio europske proizvođače automobila

Europski povjerenik za okoliš Stavros Dimas navodno je uvrijedio europske proizvođače automobila zanimajući se za japanski automobil prije nego za europski. Šuška se da Dimas želi zeleni Toyota Prius kako bi zamijenio Mercedes naslijeđen od svog prethodnika. Grčki povjerenik trenutno se bori za uvođenje strogih ograničenja na nove automobile koji se prodaju u Europi zbog ispuštanja CO2. On je sam tražio auto koji je "najzeleniji" u svojoj klasi. Iako ne postoji zabrana prema kojoj europski povjerenici ne bi smjeli voziti japanske ili neke druge strane aute, izvori kažu kako se oni rijetko viđaju na parkiralištima europskih institucija.

Europski se proizvođači auta već osjećaju ugroženima zbog Dimasova prijedloga da se smanji ispuštanje CO" na 120 g po kilometru. Novinari postavljaju pitanja hoće li i povjerenik za poljoprivredu početi jesti isključivo organsku hranu, a povjerenik za ribarstvo samo one vrste riba koje su najmanje ugrožene.

Vezane vijesti

Ugrožen Veliki koraljni greben

Ugrožen Veliki koraljni greben

UNESCO je u subotu pozvao Australiju da poduzme hitne mjere za zaštitu Velikog koraljnog grebena koji se, kako stoji u izvješću tog UN-ovog tijela,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika