Objavljeno u Nacionalu br. 586, 2007-02-06

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Policajci danima tražili kradljivce Sarkozyjeva skutera

SIN FRANCUSKOG MINISTRA POLICIJE OSTAO BEZ SKUTERA, PA JE OTAC NAREDIO ISTRAGU

FRANCUSKI MEDIJI optužuju ministra Sarkozyja da je privatiziraoFRANCUSKI MEDIJI optužuju ministra Sarkozyja da je privatiziraoSean Sarkozy, 19-godišnji sin francuskog ministra unutrašnjih poslova i predsjedničkog kandidata Nicolasa Sarkozyja, otišao je do kuće svoje majke, prve Sarkozyjeve žene, skuterom i ostavio ga nezaključanog ispred njene kuće u otmjenom predgrađu Pariza Neuillyju, gdje je skuter ukraden. U Francuskoj se svake godine ukrade oko 60.000 skutera, oko 15.000 u Parizu, a samo oko pet posto skutera policija nađe i vrati vlasniku. No skuter ministrova sina policija je našla nakon samo deset dana, i to na sasvim drugom kraju Pariza, pa je nastao skandal kada su mediji posumnjali da je Sarkozy naredio da se skuter njegova sina svakako nađe, krivci kazne, a za to je, tvrdi tisak, upotrijebio posebno angažirane policijske snage.


Skuter su policajci ugledali u siromašnom imigrantskom pariškom predgrađu Seine-St-Denis. Navodno je policajcima bilo sumnjivo što tamo radi skuter s registarskim tablicama iz otmjene četvrti, pa su krenuli za njim, te ga pronašli skrivenog u jednom podrumu. No kradljivaca nije bilo u blizini, pa su policajci uhitili nekoliko mladića koji su im se činili sumnjivima, te napravili DNA analizu tragova na kacigi i usporedili ih s DNA uzorcima uhićenih mladića kako bi se otkrilo tko je od njih vozio skuter.
Tako su identificirana trojica 17-godišnjaka koji su priznali krađu. Ustanovljeno je da je u toj operaciji potrošeno više novca nego što skuter vrijedi, dok se kod drugih krađa skutera policija toliko ne trudi.

Vezane vijesti

Unutarnja stvar Francuza

Unutarnja stvar Francuza

Zajednička izborna kampanja Nicolasa Sarkozya i Angele Merkel zapravo je već odavno započela. Još u veljači je njemačka kancelarka u jednom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika