07.02.2007. / 14:20

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Direktori HDZ-ovci oštetili Podravku za pola milijuna kuna

Polančec je u vrijeme kada je oštećena Podravka bio direktor nabave za cijelu Podravku i morao je znati da nije nastala nikakva ''šteta'' na podravkinoj zgradi, no njega se ne dovodi izravno u vezu s obavljenim radovima u prostorijama HDZ-a u Koprivnici.

Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu protiv Hrvatske demokratske zajednice, koja je oštetila tvrtku Podravka za pola milijuna kuna. Podravka je nelegalno uređivala službene prostorije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije upravo u vrijeme kada je Damir Polančec bio jedan od vodećih ljudi tvrtke, prenosi Business.hr.

Ukupna vrijednost radova obavljenih u prosincu 1997. godine u iznosu od 188.000 kuna uvećava se za kamate pa će HDZ na račun Podravke i njezine tvrtke Belupo morati uplatiti pola milijuna kuna, doznaje Jutarnji list.

Vlado Marić, tadašnji čelnik lokalnog HDZ-a je zbog poticanja djelatnika Podravke na nezakonite radnje kažnjen sa deset mjeseci zatvora uvjetne kazne. Marić, koji je danas savjetnik Uprave Podravke ''potaknuo'' je četvoricu zaposlenika Podravke iz sektora održavanja da lažno prijave nepostojeću štetu na Podravkinoj zgradi i da naruče nepostojeće radove na zgradi Belupa, a da dobivena sredstva i materijal utroše na uređenje HDZ-ovih prostorija.

Također su kažnjeni djelatnici Podravke uvjetnim zatvorskim kaznama zbog zlouporaba u poslovanju. Polančec je u vrijeme kada je oštećena Podravka bio direktor nabave za cijelu Podravku i morao je znati da nije nastala nikakva ''šteta'' na podravkinoj zgradi, no njega se ne dovodi izravno u vezu s obavljenim radovima u prostorijama HDZ-a u Koprivnici. Podravka je kao tvrtka pod državnom kontrolom uvijek bila mjesto gdje su se zapošljavali politički kadrovi bliski HDZ-u.

Država i danas preko svog mirovinskog i zdravstvenog fonda, koji su nominalni vlasnici dionica Podravke, ima presudan utjecaj na odabir menadžmenta koprivničkog prehrambenog diva.

Na navedeni članak objavljenom na Business.hr-u reagirao je potpredsjednik Vlade RH zadužen za gospodarstvo rekavši kako je "svakome imalo upućenom jasno da potpredsjednik Vlade Damir Polančec nema nikakve veze jer u vrijeme kada se to događalo nije ni bio član Hrvatske demokratske zajednice, a kamoli jedan od čelnika Županijskog HDZ-a".

Nadalje, Polančec u reagiranju naglašava da je "u to vrijeme bio direktor centralne nabave u Podravki, a na to mjesto došao je isključivo svojim radom, a nikakvim možebitnim stranačkim vezama".

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika