07.02.2007. / 16:43

Autor: Martina Zeković

MUP

Novi ustroj MUP-a za borbu protiv korupcije

U suzbijanju korupcije, navodi Sikavica, surađuje se s Interpolom i Europolom te susjednim i drugim državama, a istodobno se traži međunarodna i tehnička pomoć u osposobljavanju kadrova

Radi jačanja kadrovskog i institucionalnog okvira za borbu protiv korupcije u Ravnateljstvu policije i policijskim upravama, MUP priprema novi ustroj. Voditelj Odsjeka za korupciju unutar Odjela za gospodarski kriminalitet MUP-a Krešimir Sikavica, objasnio je kako MUP sustavno provodi stručno osposobljavanje policijskih službenika za poslove otkrivanja počinitelja korupcijskih djela, a koordinira se i primjena konvencija protiv korupcije Vijeća Europe i UN-a. U suzbijanju korupcije, navodi Sikavica, surađuje se s Interpolom i Europolom te susjednim i drugim državama, a istodobno se traži međunarodna i tehnička pomoć u osposobljavanju kadrova.

Godine 2006. zabilježeno je 337 koruptivnih kaznenih djela, što je za 105 manje nego godinu ranije. "Prošle je godine bilo čak 211 slučajeva zlouporabe položaja i vlasti, dok je 2005. podneseno 75 kaznenih prijava protiv 90 službenika MUP-a, zbog 118 kaznenih djela", rekao je Sikavica.

Član Vijeća Zorislav Antun Petrović predložio je da Vijeće preispita prijedlog zakona o zaštiti tajnosti podataka i uredbe po kojoj MUP može nabavu vozila proglasiti tajnom, ocjenivši da se time ugrožava provedba Nacionalnog programa.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika