08.02.2007. / 09:28

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Predsjednik crnogorskog parlamenta za ratnu odštetu Hrvatskoj

Premijer Sanader prilikom posjeta Crnoj Gori početkom siječnja rekao je kako se prošlost ne može zaboraviti te da su distanciranjem i isprikama crnogorske strane prošlih godina za napad na Dubrovnik i agresiju na Hrvatsku stvorene pretpostavke za uspostavu dobrih odnosa

Crna Gora bi morala postići s Hrvatskom nagodbu kojom bi je obeštetila za svoj udio u ratu devedesetih, rekao je predsjednik crnogorskoga parlamenta Ranko Krivokapić, u intervjuu za Vjesnik.

''Trebali bismo postići nagodbu koja neće biti financijski neizdrživa za Crnu Goru, a koja će dati moralnu i materijalnu satisfakciju dubrovačkome području''.

Prema riječima Krivokapića Crna Gora nije donosila političke odluke u ''tom prljavome ratu'', ali je ''bila upotrebljena na razne načine''.

Također je spomenuo ''moralnu odgovornost'', te je napomernuo ''Prilikom posjeta premijera Sanadera, razgovarali smo o zatvaranju vrlo bolnih rana za Hrvatsku, ali i za Crnu Goru jer ju se tereti za moralnu odgovornost''.

Premijer Sanader u Crnoj Gori je boravio početkom siječnja kao prvi premijer koji je došao u službeni posjet toj zemlji od kako je neovisna. Tada je rekao kako se prošlost ne može zaboraviti te da su distanciranjem i isprikama crnogorske strane prošlih godina za napad na Dubrovnik i agresiju na Hrvatsku stvorene pretpostavke za uspostavu dobrih odnosa.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika