08.02.2007. / 15:37

Autor: Stjepan Marković

LIBANON

Sukob izraelskih i libanonskih vojnika

Izraelski i libanonski vojnici u srijedu navečer sukobili su se na graničnom području Maroun ar-Rasa što je prvi takav sukob otkako je ljetos završio rat na tom području. Do sukoba je došlo kada su izraelski vojnici krenuli u akciju razminiravanja, jedan buldožer je prešao granicu pa su na njih otvorili vatru libanonski vojnici. U razmjeni vatre koja je trajala do ponoći nitko nije ozljeđen.

Sukob je prekinut intervencijom talijanskih pripadnika UNIFIL-a, koji su raspoređeni po južnom Libanonu kako bi nadgledali primirje između Izraela i Hezbolaha. U sklopu ove UN-ove akcije djeluje 12.000 vojnika od kojih je glavnina iz Francuske.

Izraelski premijer Ehud Olmert i ministar obrane Amir Peretz održat će konzultacije o Libanonu s vojnim dužnosnicima i članovima kabineta za sigurnost zemlje, objavio je izraelski radio. Izrael je prošlog ljeta izveo vojnu akciju uništavanja Hezbolaha na jugu Libanona nakon što su im oteli jednog vojnika.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika