08.02.2007. / 17:41

Autor: Ana Kirin

IRAN

Iranska Revolucionarna garda testira rakete

Iranske rakete, priopćila je iranska državna televizija, imaju maksimalni domet i do 350 kilometara, što znači da mogu pogoditi bilo koji, pa i najveći ratni brod na cijelom području Perzijskog zaljeva, Omanskog mora ili na sjeveru Indijskog oceana

Iranska Revolucionarna garda je tijekom vojnih vježbi u četvrtak 8. veljače isprobala nekoliko raketa za koje tvrdi da mogu potopiti i najveće ratne brodove u Perzijskom zaljevu.

Iranske rakete, priopćila je iranska državna televizija, imaju maksimalni domet i do 350 kilometara, što znači da mogu pogoditi bilo koji, pa i najveći ratni brod na cijelom području Perzijskog zaljeva, Omanskog mora ili na sjeveru Indijskog oceana. Pomorski zapovjednik revolucionarne garde Ali Fadavi je za državnu televiziju također izjavio da testirane rakete imaju 500 kilograma teške bojeve glave koje su sposobne potopiti "sve vrste borbenih brodova". Iranska Revolucionarna garda objavila je da je cilj vojne vježbe pokazati svijetu da je Iran sposoban odgovoriti na bilo koju prijetnju izvana.

Kao odgovor na iransko neodustajanje od razvoja vlastita nuklearnog programa SAD je u Perzijski zaljev uputio i drugi nosač zrakoplova.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika