08.02.2007. / 18:30

Autor: Ana Kirin

SPLIT

Bivši zapovjednik Vojne policije opet uhićen s heroinom

Iako policija nije objavila ime 47-godišnjaka uhićenog s heroinom, prema neslužbenim informacijama, riječ je o umirovljenom pukovniku HV-a, bivšem zapovjedniku 73. bojne Vojne policije, Željku Maglovu, već osuđivanu za posjedovanje droge i druga kažnjiva djela

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je kako je u srijedu 7. veljače navečer u Splitu s 0,3 grama heroina u automobilu zatečen 47-godišnji Ž. M. te da je protiv njega podnesena kaznena i prekršajna prijava. Neslužbeno se doznaje da je riječ o umirovljenom pukovniku HV-a, bivšem zapovjedniku 73. bojne Vojne policije, Željku Maglovu, već osuđivanu za posjedovanje droge i druga kažnjiva djela, objavila je Hina.

Maglov je u svibnju 2003. godine osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog posjedovanja droge, pošto ga je u siječnju u Splitu policija zatekla s oko 100 grama heroina. Tada mu je izrečena i obvezna mjera liječenja od ovisnosti. Do pravomoćnosti presude bio je na slobodi, a manje od mjesec dana kasnije zatečen je na graničnom prijelazu s BiH u Kamenskom kod Imotskoga s 0,4 grama heroina. Tada mu je nije bio određen pritvor.

To je Maglovu bila druga presuda zbog posjedovanja droge, jer je 2000. godine zatečen s dva paketića heroina i nešto heptanona, zbog čega je osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana.

Sredinom 1999. godine na Županijskom sudu u Splitu također je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog krijumčarenja automobila i šećera iz Neuma pod "zaštitom" odore Hrvatske vojske, odnosno 73. bojne VP-a kojoj je bio zapovjednik.

Maglov je poznat i kao svjedok u suđenju osmorici bivših pripadnika 72. bojne Vojne policije u "slučaju Lora", a u prosincu prošle godine bio je priveden zbog pomaganja 38-godišnjem Vicku Rožiću nakon napada nožem, odnosno pokušaja ubojstva čelnika kaštelanske HVIDR-e Joze Certe u Splitu.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika