08.02.2007. / 19:07

Autor: Ana Kirin

ZAGREB

SDP se priprema za jesensku izbornu pobjedu

Željka Antunović je kazala da će stranka nastaviti s kritikom nesposobne Vlade Ive Sanadera i ustrajati na zahtjevu za smjenom ministra gospodarstva Branka Vukelića jer se, dodala je, ne ponaša kao odgovoran ministar, već kao HDZ-ov jastreb, za čijeg je mandata Hrvatska pala za 30 mjesta na ljestvici ekonomskih sloboda.

Potpredsjednica SDP-a Željka Antunović izjavila je u četvrtak 8. veljače uoči sastanka SDP-ovog izbornog stožera u sjedištu stranke da SDP nastavlja pripreme za jesensku izbornu pobjedu. Naglasila je kako se SDP-ovci ne opterećuju tko će na izborima predvoditi njihov tim jer je SDP još jesenas, imenovanjem koordinatora po izbornim jedinicama, započeo s izbornim pripremama.

Željka Antunović je napomenula da SDP-ov stručni tim dovršava stranački izborni program, čiji će se najvažniji elementi, porast plaća i mirovina odnosno životnog standarda, temeljiti na gospodarskom rastu od najmanje šest posto. "To je cilj gospodarske politike SDP-a s kojom će uskoro u cijelosti izaći pred javnost", najavila je. Željka Antunović je također kazala da će stranka nastaviti s kritikom nesposobne Vlade Ive Sanadera i ustrajati na zahtjevu za smjenom ministra gospodarstva Branka Vukelića jer se, dodala je, ne ponaša kao odgovoran ministar, već kao HDZ-ov jastreb, za čijeg je mandata Hrvatska pala za 30 mjesta na ljestvici ekonomskih sloboda.

Istaknula je i da SDP ne želi sudjelovati u špekulacijama o situaciji unutar stranke te poručila da će o unutarstranačkim stvarima odlučivati vodstvo i članovi SDP-a. Na upit hoće li doći do promjene izborne taktike u SDP-u budući da je neizvjesno koliko će trajati oporavak Ivice Račana, Antunović je odgovorila kako je zadovoljna što SDP ništa ne mora mijenjati u svojoj taktici i strategiji, a da su, kako kaže, SDP-ovi protivnici i konkurenti tu očito ostali "zabirnuti" i "bez riječi".

Ponovila je apel predsjednika stranke Ivice Račana da mu se omogući mir i privatnost te naglasila da se tom apelu pridružilo i Hrvatsko novinarsko društvo. Također je dodala da će sve informacije o zdravstvenom stanju Ivice Račana pravovremeno davati stranka u dogovoru s njegovim liječnicima

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika