09.02.2007. / 09:00

Autor: Ana Kirin

MUNCHEN

Račanovi liječnici sumnjaju na primarni tumor bubrega

Liječnički tim predsjednika SDP-a Ivice Račana, nakon dodatnih pretraga u Gradskoj bolnici u Munchenu, sumnja u primarni tumor lijevog bubrega s metastazama u području desnog ramena, što će konačno biti potvrđeno daljnjim pretragama, izvijestio je SDP u četvrtak 8. veljače navečer.

"Do kraja idućeg tjedna očekujem da ćemo napraviti sve potrebne pretrage  i započeti s liječenjem. Plan liječenja tada će sastaviti novi liječnički konzilij, koji će se sastojati od najboljih europskih stručnjaka," izjavio je glavni Račanov liječnik dr. Milomir Ninković. Rekao je da je operacija i dalje jedna od opcija za liječenje, ali da sigurno neće biti zakazana prije kraja idućeg tjedna.

U priopćenju SDP navodi kako je "nakon što su se u medijima pojavile tvrdnje da je Račan mogao na operaciju u Hrvatskoj teško vjerovati da su to izjavili ozbiljni liječnici bez potpunog poznavanja činjenica vezanih uz bolest, koja je u ovom slučaju kompleksna i za koju konačna dijagnoza još uvijek nije poznata".

SDP je naglasio da će o svim novim činjenicama vezanima uz liječenje Ivice Račana javnost i dalje pravodobno obavještavati te zahvalio svima koji poštuju Račanov apel za liječenje u miru bez medijskoj pritiska na liječnike i bolnicu.

Vezane vijesti

Milanović:' Račan ne bi bio zadovoljan stanjem u kojem se danas nalazi...

Milanović:' Račan ne bi bio zadovoljan stanjem u kojem se danas nalazi Hrvatska'

U povodu 4. godišnjice smrti bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Ivice Račana, izaslanstvo SDP-a koje je vodio čelnik stranke Zoran Milanović danas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika