09.02.2007. / 09:50

Autor: Ana Kirin

HAAG

Tri generala zajedno u sudnici

Poslijepodne u petak 9. veljače na Haškom će se sudu održati statusna konferencija u predmetu "Gotovina, Čermak, Markač", koja će prvi put u sudnici okupiti svu trojicu optuženih hrvatskih generala - Antu Gotovinu, Ivana Čermaka i Mladena Markača.

Generali Ivan Čermak i Mladen Markač sprovedeni su u četvrtak pritvor Haaškog suda nakon što je prošli tjedan raspravno vijeće suspendiralo odluku o njihovom privremenom oslobađanju i izdalo nalog za ponovno uhićenje. U pritvor su vraćeni kako bi pratili statusnu konferenciju koja će biti posvećena pitanjima potencijalnog sukoba interesa braniteljskih timova te poštovanja uvjeta privremene slobode za generala Ivana Čermaka. Na ročištu bi se osobno trebali izjasniti o tim pitanjima.

Odvjetnici Čermaka i Markča tražit će na statusnoj konferenciji ponovno puštanje na slobodu njihovih branjenika sve do početka suđenja koje je zakazano za 7. svibnja.

Vezane vijesti

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Pisca i aktivista Sašu Radovića (72) zagrebački Općinski kazneni sud danas je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog ucjene generala Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika