10.02.2007. / 09:33

Autor: Nacionalova redakcija

HAAG

Čermak ostaje u pritvoru

General Čermak ispričao se vijeću za svoju pogrešku, obzirom da su u medijim objavljene njegove fotografije na jednoj rođendanskoj proslavi, dočeku Nove godine u Zagrebu, te na slalomskoj utrci na Sljemenu. On tvrdi kako nije znao da je njegov boravak ograničen na prostor doma i ureda

Predraspravno vijeće Haškog suda na predraspravnom ročištu 9. veljače nije donijelo odluku o puštanju generala Ivana Čermaka na privremenu slobodu do početka suđenja. Također nije donesena odluka o mogućem sukobu interesa troje odvjetnika u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač".

Naime, predstavnici Udruženja haških odvjetnika ADC smatraju da je troje odvjetnika, Miroslav Šeparović, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković u sukobu interesa, ali i da nijedno tijelo ADC-a bez formalne prijave, ne može u tom pitanju ništa poduzeti. Justice Moloto, predsjednik predraspravnog vijeća koje po ADC-u mora donijeti odluku o ostanku ili odlasku odvjetnika iz predmeta, smatra da vijeće ne može reagirati dok doista ne nastupi sukob interesa te da se ne može ni očitovati o potencijalnom sukobu dok netko formalno ne podnese takav zahtjev.

General Čermak ispričao se vijeću za svoju pogrešku, obzirom da su u medijim objavljene njegove fotografije na jednoj rođendanskoj proslavi, dočeku Nove godine u Zagrebu, te na slalomskoj utrci na Sljemenu. On tvrdi kako nije znao da je njegov boravak ograničen na prostor doma i ureda. To će se pitanje u Vijeću razmatrati idući tjedan.

Haški tužitelji trebali bi, prema zahtjevu Vijeća, skratiti optužnicu u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač", u skladu s ranijom najavom da su spremni, ako im to bude naređeno, odustati od progona za djela počinjena u posljednja dva mjeseca koja obuhvaća optužnica te od djela u šest općina.

Vezane vijesti

Akcija potpore Gotovini i Markaču "Plamen slobode"

Akcija potpore Gotovini i Markaču "Plamen slobode"

Uoči sutrašnjeg početka rasprave Žalbenog vijeća Haaškog suda u predmetu "Gotovina - Markač", danas su članovi braniteljske udruge "Zavjet" i brojni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika