12.02.2007. / 12:27

Autor: Martina Zeković

LOS ANGELES

Održana dodjela nagrada Grammy

Nagrade The Dixie Chicks još su značajnije obzirom da je grupa bila zabranjena na mnogim američkim radio postajama, te čak primala prijetnje smrću nakon njihova kontroverznog komentara da se srame američkog predsjednika Georgea Busha

Dodjela glazbenih nagrada Grammy, održana je u nedjelju u Los Angelesu. Na 49.-oj dodjeli nagrada, najveći broj priznanja dobio je američki ženski bend The Dixie Chicks. U njihovih pet Grammyja ubrajaju se i onaj za najbolju pjesmu i najbolji album. Red Hot Chili Peppers osvojili su četiri nagrade, a R'n'B pjevačica Mary J Blige tri nagrade. Svečanost je otvorena nastupom grupe The Police koja je otpjevala svoj stari hit Roxanne. The Police je u ponedjeljak potvrdio svoje ponovno okupljanje koje će biti obilježeno svjetskom turnejom.

Nagrade The Dixie Chicks još su značajnije obzirom da je grupa bila zabranjena na mnogim američkim radio postajama, te čak primala prijetnje smrću nakon njihova kontroverznog komentara da se srame američkog predsjednika Georgea Busha.

Nagradu za najbolju plesnu pjesmu odnio je Justin Timberlake sa svojim hitom "Sexy Back". Bruce Springsteen nagrađen je s dva Grammyja za najbolji tradicionalni folk album i najbolji video spot. Najboljim dance elektronskim albumom proglašen je Madonnin "Confessions On A Dance Floor", dok su Christina Aguilera, John Mayer i The Black Eyed Peas dobili nagrade za pop albume..

Fotogalerija

  • The Dixie Chicks osvojile su pet Grammyja
  • Bile su zabranjene na brojnim američkim radio postajama
  • Red Hot Chilli Peppers osvojili su tri Grammyja
  • Beyonce je osvojila nagradu za najbolji suvremeni R'n'B album
  • Christina Aguilera osvojila je nagradu za najbolju žensku pop izvedbu za pjesmu 'Ain't No Other Man'
  • John Mayer osvojio je Grammyja za najbolji pop album 'Continuum'
  • Justin Timberlake nagrađen je za pjesmu 'Sexy Back'
  • Mary J Blige osvojila je tri Grammyja
  • The Police su se ponovno okupili i najavili svjetsku turneju
  • Black Eyed Peas odnijeli su nagradu za najbolju pop izvedbu grupe s vokalom za pjesmu 'My Humps'

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika