12.02.2007. / 15:27

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Onečišćenje Drave, Česme i Rešetarice

Vodopravna inspekcija i krim-policija, kaže Makvić, utvrdili su da su uzrok onečišćenja ispuštene tehnološke vode iz Tvornice kože Psunj u Rešetarima

Na rijeci Dravi ispod cestovnog mosta u Osijeku naftna mrlja veličine 200x50 metara primijećena je u nedjelju, 11. veljače popodne, te u ponedjeljak, 12. veljače, ujutro zamijećeno je onečišćenje Česme.

Željko Makvić, glavni državni vodopravni inspektor izjavio je kako je ta naftna mrlja potpuno nestala i da od nje nema posljedica za okoliš. Uzrok onečišćenja je nepoznat. Također je izvijestio da je proteklog vikenda, u subotu, zamijećeno onečišćenje vodotoka Rešetarice u Rešetarima kod Nove Gradiške. Onečišćenje iz Rešetarice doprlo je u Savu na kojoj se vidjela pjena. Vodopravna inspekcija i krim-policija, kaže Makvić, utvrdili su da su uzrok onečišćenja ispuštene tehnološke vode iz Tvornice kože Psunj u Rešetarima.

Protiv te tvornice Državna vodopravna inspekcija pokrenut će prekršajni postupak, najavio Makvić. Istaknuo je da su inspektori i stručnjaci Hrvatskih voda na terenu te su uzeti uzorci onečišćene vode za analizu.


Vezane vijesti

Privatizacija 3. maja do 22. lipnja ili krećemo u akciju

Privatizacija 3. maja do 22. lipnja ili krećemo u akciju

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Vedran Dragičević izjavio je danas da će taj sindikat, ne učini li vlada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika