Objavljeno u Nacionalu br. 587, 2007-02-13

 

SUVLASNIK OTOKA ZNANJA SINIŠA GRGIĆ DEMANTIRA IZJAVE SLAVKA LINIĆA:

'Hotel Koločep nije na prodaju'

Nakon što je u ponedjeljak izjavio da premijer Ivo Sanader u slučaju hotela Koločep štiti interese organiziranog kriminala, Slavko Linić tom je izjavom izazvao prilične kontroverze. Linić je u Jutarnjem listu rekao da je najprije u privatizaciji hotel Koločep prodan Otoku znanja za 30 tisuća kuna, i to tvrtki koja ima temeljni kapital od 40 tisuća kuna, a sada ga Fina kupuje za 30 milijuna kuna.

Zbog te njegove izjave Siniša Grgić, jedan od suvlasnika Otoka znanja, neprofitne organizacije koja kontrolira hotel Koločep, vjerojatno će Linića tužiti sudu zbog štete koju je nanio njemu i projektu. Grgić je o tom slučaju za Nacional izjavio: “Linić me nije osobno spomenuo, ali me jako uvrijedio. Njegova izjava ne zaslužuje komentar, jer je posve promašena. Ozbiljni političar takav si promašaj ne bi smio dopustiti. Neprofitna organizacija Otok znanja nastala je zahvaljujući trima tvrtkama: ZAPI-ju (Zavod za poslovna istraživanja), Nacionalnom rodoslovnom centru i Multimedijalnim programima. Te su tri tvrtke u Otok znanja uložile 3,3 milijuna kuna. Zahvaljujući tom novcu, te bonitetu tih tvrtki, Otok znanja u PBZ-u je podigao kredit od 6 milijuna eura i kupio 89 posto dionica hotela Koločep.

Naš je interes taj hotel razvijati tako da postane edukacijski centar, što će koristiti i turističkom razvoju otoka. Razgovarali smo i o mogućim partnerskim odnosima s više zainteresiranih, ali ništa još nismo realizirali. Nije točno da Fina od nas kupuje taj hotel za 30 milijuna kuna.“ Grgić kaže da im prodaja hotela Koločep ne pada na pamet i moli Linića da Otok znanja ne iskorištava za svoja neargumentirana politička prepucavanja.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika