Objavljeno u Nacionalu br. 587, 2007-02-13

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Put do Zagreba trajao tri dana

ZBOG SKANDALOZNIH PROPUSTA AIR FRANCEA IZMRCVARENI PUTNICI ZA HRVATSKU

Ekipa hrvatske kompanije Magma i hrvatski novinari koji su protekli tjedan proveli na Karibima, gdje se snimao katalog za odjeću triju Magminih modnih marki, teškom su se mukom vratili u Hrvatsku, i to nakon višednevnog maltretiranja kojem ih je pšodvrgnula zrakoplovna kompanija Air France. U Zagreb su se s otoka St. Martin preko Pariza trebali uputiti u petak poslijepodne. Kad su stigli na otočni aerodrom The Princess Juliana, činilo se da će sve biti u redu i bili su obaviješteni da će zrakoplov Air Francea krenuti na vrijeme, u 17.05. No tada im je javljeno da su se pojavile tehničke poteškoće, a potom su oko 18 sati doznali da je let otkazan zbog kvara na avionu.

Cijelo vrijeme s putnicima nije kontaktirao predstavnik kompanije nego su sve doznavali usput, a zatim im je rečeno da pokupe prtljagu i autobusom odu u hotel na drugoj strani otoka, gdje su potom satima čekali ključeve soba.

Sljedećeg dana, u subotu, otišli su iz hotela na aerodrom s kojeg su poslijepodne trebali poletjeti za Pariz, jer je iz tog grada trebao stići rezervni dio za zrakoplov koji je cijelo vrijeme bio na pisti. No ondje su saznali da zrakoplov nije popravljen i da je let odgođen za 19 sati. Putnicima ponovno nitko ništa nije objašnjavao, čak ih nisu ni čekirali za let, a potom su, potpuno izmrcvareni, doznali da je let ponovno otkazan. Bili su prinuđeni ponovno sa svom prtljagom, u kojoj je bila i oprema za tri televizijske ekipe, autobusom otići u drugi hotel, Westin. Ondje su ih sljedećeg jutra doslovce tjerali iz hotela, dok u isto vrijeme nitko od njih nije znao hoće li uopće biti leta za Pariz. Izmrcvareni i ljuti, odbijali su napustiti hotel i ući u autobuse, ali na kraju su ipak otišli do drugog hotela u kojem su ručali. Oko 16 sati ponovno su bili dovedeni na aerodrom, gdje su u potpunoj konfuziji više od tri sata, do 19.15 po lokalnom vremenu, čekirali putne karte, a službenici Air Francea uspjeli su pobrkati podatke i izmiješati oznake za prtljagu.

Da stvar bude gora, kad su napokon stigli u Pariz, Air France nije im osigurao nastavak puta za Zagreb prvim jutarnjim letom nego su ponovno čekali. Na koncu su zbog nestručnosti i neorganiziranosti Air Francea u Zagreb stigli u ponedjeljak poslijepodne umjesto u subotu u podne. Uza sve to cijeloj se ekipi nitko nije ispričao pa zbog toga priča zapravo još nije završena, jer će ljutiti novinari vijest o poslovnosti Air Francea pronijeti dalje.

Vezane vijesti

Bogati Moon Safari

Bogati Moon Safari

Francuska grupa Air proslavila je desetogodišnjicu albuma Moon Safari objavljivanjem limitiranog izdanja koje sadrži originalni album, dodatni CD s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika