13.02.2007. / 10:00

Autor: Nina Tomljanović

SAD

FBI izgubio 10 laptopa s tajnim informacijama

Američki Savezni istražni ured (FBI), izgubio je najmanje 10 laptop kompjutora s povjerljivim podacima u četverogodišnjem razdoblju do 2005. godine, izvijestio je u ponedjeljak glavni inspektor ministartstva pravosuđa u Washingtonu Glenn Fine.

Tijekom 44 mjeseca do 30. rujna 2005. godine, FBI je izgubio ukupno 160 laptopa, od kojih je deset sadržavalo osjetljive tajne informacije, uključujući i one o identitetu osoblja FBI-a, navodi se danas objavljenom izvješću. U dokumentu se zaključuje je kako nije moguće utvrditi razmjere štete koju su ti gubici mogli imati na operacije FBI-a i nacionalnu sigurnost SAD. U istom razdoblju, FBI je izgubio i 160 komada oružja.

Prethodno izvješće iz 2002. godine, koje se odnosilo na prethodnih 28 mjeseci, pokazivalo je puno gore stanje, s 317 izgubljenih ili ukradenih laptopa i nestalih 354 komada oružja, pa je inspektor Glenn Fine istaknuo kako je "ostvaren određeni napredak".

Vezane vijesti

Pedofil zamijenio Bin Ladena

Pedofil zamijenio Bin Ladena

Osumnjičeni za zlostavljanje i pornografsko snimanje djece zamijenio je ubijenog čelnika Al Kaide, Osamu bin Ladena na popisu najtraženijih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika