13.02.2007. / 18:34

Autor: Martina Zeković

TRANSAKCIJA

Bill Gates i saudijski princ Talal kupuju lanac hotela Four Seasons

Sharp će ostati na čelu kompanije koju je dosad kontrolirao kroz vlasništvo nad većinskim paketom posebnih dionica, dok će u novoj vlasničkoj strukturi imati oko 10 posto udjela

Sporazum o preuzimanju hotelskog lanca Four Seasons hotels inc. potpisali su predsjednik Microsofta Bill Gates i saudijski princ Walid Bin Talal s osnivačem lanca hotela i direktorom Isadoreom Sharpom. Transakcija je vrijedna 3,75 milijardi dolara.

Sharp će ostati na čelu kompanije koju je dosad kontrolirao kroz vlasništvo nad većinskim paketom posebnih dionica, dok će u novoj vlasničkoj strukturi imati oko 10 posto udjela. Novi će vlasnici dioničarima isplatiti 82 dolara po dionici, što je 1,88 dolara niže od cijene po kojoj su se do danas prodavale na burzi u New Yorku, javila je agencija Bloomberg. Gates i Talal dosad su u vlasništvu imali značajne pakete dionica hotelske kompanije. Gates putem svojega manje poznatog holdinga Cascades Investment LLC, a Talal putem tvrtke Kingdom Hotels International.

Sharp je kupca za hotelski lanac počeo tražiti još 1994. godine. Four Seasons Inc. sjedište ima u Torontu, a u svijetu posluju 74 luksuzna hotela u 31 zemlji. Na novoj ljestvici najboljih svjetskih hotela koju objavljuje magazin Conde Nast Traveler, hoteli iz lanca Four Seasons zauzeli su četiri među prvih deset vodećih pozicija. Najniža današnja cijena sobe u Four Seasons hotelu na Manhattanu u New Yorku bila je 815 dolara.

Vezane vijesti

Kerum i Končar pregovaraju o "Marjanu"

Kerum i Končar pregovaraju o "Marjanu"

Splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum sastao se danas s poduzetnikom Dankom Končarom kako bi razgovarali u kupoprodaji hotela “Marjan” u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika