14.02.2007. / 09:06

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ SELOTEJP

Nastavak istrage protiv Glavaša

Na Županijskom sudu u Osijeku u srijedu 14. veljače nastavlja se istraga u tzv. slučaju "selotejp" za Branimira Glavaša, koju je istražni sudac Mario Kovač privremeno prekinuo 20. prosinca prošle godine zbog Glavaševe raspravne nesposobnosti. Glavašev odvjetnik Marko Dumančić rekao je da će Odvjetništvo saslušati pet od ukupno desetak svjedoka tužiteljstva koliko ih je ostalo. Obrana će predložiti deset do dvadeset svjedoka, rekao je Dumančić, te ocijenio da "kada se završi istražni postupak, neće biti razloga za podizanje optužnog prijedloga jer Glavaša ne tereti ni jedan od dosadašnjih svjedoka."

Za ubojstva nekolicine osoba na Dravi u Osijeku 1991. godine okrivljeno je sedam osoba, među njima i saborski zastupnik Branimir Glavaš. Njega je sumnjičila i okrivljenica Gordana Getoš, no ona je prije mjesec dana promijenila iskaz pred istražnim sucem Kovačem. Prema neslužbenim informacijama, ni ona više ne tereti Glavaša, a njezini su odvjetnici podnijeli kaznene prijave protiv nekolicine osoba, među njima i načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Vladimira Fabera zbog propusta i pritiska u predistražnom postupku. Istražni postupak za ostalih šest osoba nije se ni prekidao.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika