14.02.2007. / 10:58

Autor: Stjepan Marković

SRBIJA

Tjeralica za zapovjednikom srpske policije s Kosova

Odvjetnik odbjeglog Radosavljevića tvrdi da je on krajem prosinca obavijestio sud o svom odlasku na službeni put u Libiju

Srbijanski MUP raspisao je u utorak 13. veljače tjeralicu za bivšim zapovjednikom Posebnih jedinica policije Goranom Radosavljevićem Gurijem. Policija već dva mjeseca traži Radosavljevića kako bi s njim obavila informativni razgovor ratnim zločinima na Kosovu vezano uz ubojstvo braće Bitići čija su tijela 1999. godine pronađena u hladnjačama u Petrovom selu.

Radosavljević se u utorak nije pojavio na Specijalnom sudu u Beogradu gdje je trebao biti svjedok na suđenju optuženima za ubojstvo Bitića koji su bili američki državljani. Odvjetnik odbjeglog Radosavljevića tvrdi da je on krajem prosinca obavijestio sud o svom odlasku na službeni put u Libiju. Njegov odvjetnik očekuje da će Radosvaljević biti uhićen odmah prilikom povratka u Srbiju.

Radosavljević je za vrijeme sukoba na Kosovu bio zapovjednik Posebnih jedinica policije. Poslije 2000. godine bio je na čelu ujedinjenih Posebnih jedinica policije, a potom u jedinicama srpske žandarmerije, koje su učestvovale u sprječavanju eskalacije nasilja na jugu Srbije. Smijenjen je u kolovozu 2004.godine, a nekoliko mjeseci kasnije napušta MUP.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika