14.02.2007. / 14:52

Autor: Nina Tomljanović

KOSOVO

Šef međunarodne policije na Kosovu dobio otkaz

Međunarodna policija na Kosovu u utorak, 13.veljače objavila je rezultate autopsije izvršene na dvije žrtve koji pokazuju da su mladići tijekom prosvjeda pogođeni gumenim mecima u glavu od strane snaga reda

Joachim Ruecker civilni upravitelj UN-a na Kosovu zatražio je u srijedu, 14.veljače od povjerenika međunarodne policije na Kosovu Stephena Curtisa da podnese ostavku zbog sukoba koji su izbili između prosvjednika i policije u subotu, 10.veljače.

U sukobu su poginule najmanje dvije osobe, 80-ak je ozlijeđeno, a 14 je prosvjednika privedeno. Prosvjede koji su generirali sukobe organizirao je pokret kosovskih Albanaca ''Samoopredjeljenje'' nezadovoljan prijedlogom rješenja budućeg statusa Kosova koji je predočio posebni izaslanik UN-a Martti Ahtisaari. Kosovski Albanci žele neovisnost odmah, a ne postupno, kako prijedlog predviđa.

Rucker je u Prištini kazao kako je Curtisovu ostavku zatražio ''na temelju načela političke odgovornosti''.

Međunarodna policija na Kosovu u utorak, 13.veljače objavila je rezultate autopsije izvršene na dvije žrtve koji pokazuju da su mladići tijekom prosvjeda pogođeni gumenim mecima u glavu od strane snaga reda.
Do sada je ostavku zbog nasilnih prosvjeda podnio kosovski ministar unutarnjih poslova Fatmir Rexhepi.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika