14.02.2007. / 17:40

Autor: Nina Tomljanović

OSIJEK

Ekshumirani ipak povezani sa slučajem ''selotejp''

Glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac izjavio je da se dvije osobe, ekshumirane 22. prosinca na Centralnom groblju u Osijeku, ipak povezuju sa slučajem ''selotejp''. ''Dodatnim sudskomedicinskim vještačenjem utvrđeno je da bi taj muškarac i žena po načinu kako su ubijeni mogli biti među žrtvama ubojstava na Dravi u Osijeku 1991.''

Istraga u tzv. slučaju ''selotejp'' za Branimira Glavaša na Županijskom sudu u Osijeku se nastavlja, nakon što ju je istražni sudac Mario Kovač privremeno prekinuo 20. prosinca prošle godine, zbog Glavaševe raspravne nesposobnosti.

Kako je i najavljeno, Glavaš se nije pojavio na ročištu zbog narušena zdravstvenog stanja. Ni jedan od šest svjedoka Odvjetništva koji su saslušani u srijedu, 14.veljače nije teretio Glavaša, izvijestio je novinare njegov odvjetnik Marko Dumančić.

Dodao je kako je Odvjetništvo do sada saslušalo stotinjak svjedoka te da ni jedan od njih nije teretio Glavaša. Istražnom sucu Kovaču obrana će predložiti 20-tak svjedoka.
Odluku o datumu sljedećega istražnog ročišta sudac će donijeti u srijedu, 14.veljače ili u četvrtak 15.veljače.

Glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac izjavio je da se dvije osobe, ekshumirane 22. prosinca na Centralnom groblju u Osijeku, ipak povezuju sa slučajem ''selotejp''. ''Dodatnim sudskomedicinskim vještačenjem utvrđeno je da bi taj muškarac i žena po načinu kako su ubijeni mogli biti među žrtvama ubojstava na Dravi u Osijeku 1991.'', kazao je Rožac.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika