14.02.2007. / 18:30

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Broj oboljelih od gripe raste

Stvarni broj oboljelih od gripe znatno je veći i raste iz tjedna u tjedan, jer se radi o podacima prikupljenim od zdravstvenih ustanova u koje nisu uključene škole, gdje se gripa najviše proširila, a niti svi oboljeli odlaze liječnicima

U Hrvatskoj je dosad službeno registrirano 8.400 oboljelih od gripe, izvjestila je voditeljica Epidemiološke službe Hrvatskog Zavoda za Javno Zdravstvo, Iva Margan.

Stvarni broj oboljelih od gripe znatno je veći i raste iz tjedna u tjedan, jer se radi o podacima prikupljenim od zdravstvenih ustanova u koje nisu uključene škole, gdje se gripa najviše proširila, a niti svi oboljeli odlaze liječnicima. Vrhunac epidemije očekuje se tek idućih tjedana. Gripa je prisutna u svim hrvatskim krajevima, no nešto veći je intenzitet u Slavoniji, Primorju, Zagrebu i Bjelovaru, a najmanje oboljelih zasad je u Dalmaciji.

Ove sezone stigli su uobičajeni sojevi virusa A tipa, pri čemu dominira Wisconsin H3N2, dok je Nova Kaledonija H1N1 nešto rjeđi.

Vezane vijesti

Znanstvenici otkrili gen koji regulira odgovor na gripu

Znanstvenici otkrili gen koji regulira odgovor na gripu

Genetsko otkriće moglo bi objasniti zašto neke osobe ozbiljno obole ili čak ne prežive gripu, dok druge prođu s blažim simptomima koji su ograničeni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika