14.02.2007. / 18:55

Autor: Martina Zeković

BiH

Hrvatica kandidirana za predsjednicu FBiH

Na prvoj listi je za predsjednicu FBiH kandidirana Borjana Krišto iz redova HDZBiH, a za dva dopredsjednika Mirsad Kebo, Bošnjak iz Stranke demokratske akcije te Spomenka Mičić, Srpkinja iz Stranke za BiH

Za čelne pozicije Federacije BiH, Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine utvrdio je u srijedu dvije kandidacijske liste za predsjednika i dva dopredsjednika. Na prvoj listi je za predsjednicu FBiH kandidirana Borjana Krišto iz redova HDZBiH, a za dva dopredsjednika Mirsad Kebo, Bošnjak iz Stranke demokratske akcije te Spomenka Mičić, Srpkinja iz Stranke za BiH. Na drugoj kandidacijskoj listi je sve identično osim što je umjesto Spomenke Mičić, iz srpskog naroda kandidiran Simo Simić iz Socijaldemokratske partije BiH.

Liste će biti proslijeđene Zastupničkom domu Federalnog parlamenta, nakon čega će lista za koju se opredijeli ovaj dom ponovno biti vraćena Domu naroda na potvrđivanje. Dom naroda treba utvrditi i liste pet Hrvata i pet Bošnjaka koji će biti izaslanici u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Također je u srijedu za predsjedavajućeg Doma imenovan je Stjepan Krešić (HDZ 1990) iz reda hrvatskog naroda. Dopredsjedavajući su Besim Imamović, Bošnjak iz Stranke za BiH i Drago Puzigaća, Srbin iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika