16.02.2007. / 08:56

Autor: Ana Kirin

HAAG

Mesić će svjedočiti za Čermaka

Čermakov odvjetnik Čedo Prodanović rekao je da se s predsjednikom Mesićem još prije nekoliko mjeseci dogovorio da će se pred Haškim sudom pojaviti kao svjedok obrane

Branitelj generala Ivana Čermaka pred Haaškim sudom Čedo Prodanović izjavio je u četvrtak 15. veljače da je s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem dogovorio da će biti svjedok obrane. "Ja sam ga zamolio da svjedoči za obranu i on je pristao. Dakle, jednom će svjedočiti i za obranu", rekao je Prodanović te objasnio da je dogovor postignut još prije nekoliko mjeseci. Odvjetnik Prodanović to je izjavio sat vremena nakon što je objavljena odluka da se Čermak iz Haaga vraća u Hrvatsku, gostujući u radijskoj emisiji "Total direkt" Media servisa. Rekao je i kako vjeruje da će se general Čermak iz haaškoga pritvora vratiti već u petak.

Odvjetnik Prodanović i odvjetnik generala Mladena Markača Miroslav Šeparović nadaju se da će se pozitivno riješiti pitanje mogućeg sukoba interesa odvjetnika. Smatraju kako im u ovom slučaju ide u prilog skori početak suđenja, 7. svibnja, pa vjeruju da se ICTY neće usuditi manje od tri mjeseca prije suđenja optuženicima uskratiti odvjetnike.

U emisiji Media servisa odvjetnik Šeparović je ponovno izjavio kako general Markač ima problema sa zdravljem, ali da je psihički dobro. Prodanović je, što se tiče zdravlja njegovg klijenta, samo rekao da je Čermaku zbog odluke o puštanju iz pritvora tlak normaliziran nakon što mu je zbog ostanka u pritvoru "skočio na 250".

Odvjetnici su u radijskoj emisiji također rekli da iz Vlade nisu dobili nikakve nove dokumente, ali su suradnju s Vladom ocijenili dobrom.

Vezane vijesti

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Pisca i aktivista Sašu Radovića (72) zagrebački Općinski kazneni sud danas je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog ucjene generala Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika