16.02.2007. / 09:57

Autor: Ana Kirin

HRT

Galić kod glavnog državnog odvjetnika

Mirko Galić rekao je Mladenu Bajiću da HRT svu dokumentaciju o poslovanjusvim stavlja na raspolaganje nadležnim tijelima, "kako bi se utvrdila istina i tako zaustavila kampanja kojoj je namjera u izbornoj godini destabilizirati HRT"

Ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Mirko Galić u četvrtak 15. veljače je na svoj zahtjev razgovarao s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem o navodnim nepravilnostima u poslovanju, zbog kojih je nacionalnu radioteleviziju nedavno prozvao saborski zastupnik HSP-a Miroslav Rožić, priopćeno je s HRT-a. Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer izjavio je da je Galić ponovio da HRT svim nadležnim tijelima stavlja na raspolaganje svu dokumentaciju o poslovanju, kako bi se utvrdila istina i tako zaustavila kampanja kojoj je namjera u izbornoj godini destabilizirati HRT.

Zastupnik HSP-a Miroslav Rožić prije desetak dana je izvijestio da je Državnom odvjetništvu predao nekoliko HRT-ovih ugovora s nekim odvjetničkim i javnobilježničkim uredima, kao i o vanjskoj produkciji, za koje tvrdi da su nezakoniti.

U priopćenju od četvrtka, glasnogovornik HRT-a je istaknuo da nakon nastavka "medijskopolitičke kampanje" protiv nje, Hrvatska radiotelevizija opetovano traži od nadležnih državnih institucija da provjere navode zastupnika Rožića i s istinom izađu u javnost. "Neutemeljene, tendenciozne i selektivne ocjene o poslovanju HRT-a ne štete samo onima koji se njima služe, nego i ugledu i interesima HRT-a. U tom smislu je i Ravnateljstvo HRT-a u dva navrata u posljednjih godinu dana tražilo od Državnog odvjetništva da provjeri javno iznesene navode o malverzacijama, pa je slijedom toga dostavilo Državnom odvjetništvu svu potrebnu dokumentaciju", kaže se u priopćenju. Sa HRT-a dodaju da je Galić glavnom državnom odvjetniku ponovio dosadašnja traženja i zamolio da o učinjenom obavijesti javnost.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin potvrdila je da je glavni državni odvjetnik razgovarao s Mirkom Galićem o navodnim nezakonitostima na HRT-u. No nije željela govoriti o tom predmetu, ističući tek da se na njemu "intenzivno radi".

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika