16.02.2007. / 10:31

Autor: Stjepan Marković

SLOVENIJA

Pavliha prijavljen zbog neprijateljstva prema Hrvatskoj

Marko Pavliha, zastupnik Liberalno-demokratske stranke i potpredsjednika Državnog zbora, prijavljen je tužiteljstvu zbog pozivanja Slovenaca da ne ljetuju u Hrvatskoj, objavio je Večernji list. Anonimni podnositelj prijave je Okružnom tužiteljstvu u Ljubljani podnio prijavu protivi Pavlihe zbog sumnje za kaznena djela povrede ugleda Slovenije, slovenskog naroda i strane države te poticanje neprijateljstva. Podnositelj se u svojoj nepotpisanoj kaznenoj prijavi u ime "državljana Slovenije ispričava Hrvatskoj i njezinim državljanima... i obećava da će i dalje ostati prijatelji Hrvatske i njezinih državljana... ", a zastupnike slovenskog parlamenta poziva da Pavlihu prisile na ostavku s mjesta zastupnika te se od njegovih izjava javno ograde. Tužiteljica je potvrdila da je zaprimljena prijava, no nije mogla reći koji će biti sljedeći koraci tužiteljstva.

Pavliha je pozvao Slovence da ne ljetuju ovog ljeta u Hrvatskoj, a za ovaj prijedlog slovenski ministar vanjskih poslova Dimitri Rupel rekao da mu je prijedlog simpatičan..

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika