16.02.2007. / 19:27

Autor: Nacionalova redakcija

SLOVENSKI ZASTUPNICI U EP

"Došlo je vrijeme za solidarnost s Hrvatskom"

Govor talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana uz talijanski "Dan sjećanja" kao pokušaj nijekanja Pariškoga mirovnog ugovora iz 1947. kojim su određene i granice između Italije i bivše SFRJ osudilo je i dvoje slovenskih zastupnika u Europskom parlamentu, Mojca Drčar Murko i Jelko Kacin. "Napolitanove izjave negiraju Pariški mirovni ugovor, a to je veliki europski problem", izjavila je Mojca Drčar Murko, dok je Kacin koji je i predsjednik stranke rekao da se Napolitanove izjave "itekako tiču Slovenije". Oni smatraju da je slovenska Vlada na te izjave trebala jasno reagirati.

Kacin je naglasio da je "došlo vrijeme za solidarnost s Hrvatskom" koju je bilo potrebno podržati u diplomatskom sporu proteklih dana jer se radi o preozbiljnom povijesnom trenutku koji podsjeća na elemente o kojima slovenska vlada previše šuti, upozorili su Jelko Kacin i Mojca Drčar Murko.

U Europskom parlamentu pripremaju inicijativu kojom bi više zastupnika osudilo nedavno podmetanje požara u jednom vrtiću u Trstu za djecu slovenske manjine, za koje se pretpostavlja da je bilo namjerno. Sljedećeg mjeseca za svoju inicijativu o tome namjeravaju prikupiti više potpisa, zajedno s nekim europarlamentarcima iz Njemačke, Mađarske i Austrije, rekli su Kacin i Drčar Murko.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika