19.02.2007. / 09:24

Autor: Stjepan Marković

INDIJA

U napadu na vlak poginulo 66 ljudi

Najmanje 66 ljudi ozljeđeno u seriji eksplozija na vlaku koji je putovao iz Pakistana u Indiju. Prema izjavama očevidaca vlak su potresle dvije eksplozije kada se nalazio 80 km sjeverno od indijskog glavnog grada Delhija.

Incident se dogodio uoči dolaska pakistanskog ministra vanjskih poslova kako bi se razgovarao s indijskim vođama. Posjet je zakazan od 20. do 23. veljače i neće se odgađati.

Većina poginulih su Pakistanci koji su putovali u Indiju. "Očekujemo od indijskih vlasti da kazne počinitelje", rekla je Tasnim Aslam, glasnogovornica pakistanskog ministarstva vanjskih poslova.

Samjhauta Express je dio projekta povezivanja indijskog Delhia i pakistanske luke Lahora, s ciljem normalizacije odnosa ove dvije države koje su nekoliko puta ratovale zbog graničnih sporova. Linija je ponovno otvorena 2004. godine nakon dvogodišnje obustave kao dio mirovnog procesa.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika