02.06.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

BAGHDAD

NOVI SPOMENIK UMJESTO HUSSEINA

NOVI SPOMENIK UMJESTO HUSSEINA

Na bagdadskom trgu Furdus, na mjestu gdje se do 9. travnja nalazio veliki kip iračkog predsjednika Saddama Husseina, koji je pred televizijskim kamerama spektakularno srušen nakon što su američki vojnici ušli u Bagdad, postavljen je novi spomenik. Spomenik je postavila grupa iračkih umjetnika, kako bi pokazala da u Iraku počinje novi život. Sedam metara visok, spomenik je podignut na istom postolju gdje se nekada nalazio Husseinov spomenik, a prikazuje iračku obitelj. Ime spomenika je “Preživjeli” i njime želi podsjetiti na težak život ljudi pod Huseinovim režimom, koji su mnogi jedva preživjeli. Iznad članova obitelji nalazi se mjesec, koji predstavlja Islam, te sunce, koje je simbol sumerske kulture, a to su dva temelja suvremenog iračkog društva.
Postavljena je samo trećina cijelog spomenika, a ostali njegovi dijelovi bit će na trg Furdus postavljeni sljedećih dana.

Vezane vijesti

Četiri 'C' na spomeniku hrvatskim redarstvenicima

Četiri 'C' na spomeniku hrvatskim redarstvenicima

Na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika u Borovu sinoć su sprejem ispisana četiri ćirilična slova "C" i "Srbija" te su razbacani… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika