19.02.2007. / 18:18

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GARAŽA

Od deset svjedoka ni jedan nije teretio Glavaša

Istraga u slučaju "garaža" trebala bi biti završena u utorak 20. veljače saslušanjem još desetorice svjedoka obrane nakon čega bi zagrebačko županijsko državno odvjetništvo trebalo odlučiti hoće li tražiti nove istražne radnje ili će podignuti optužnicu protiv Branimira Glavaša

Od deset svjedoka koji su u ponedjeljak 19. veljače u nastavku istrage protiv Branimira Glavaša u tzv. slučaju garaža svjedočili pred sucem Zdenkom Posavcem na zagrebačkom Županjiskom sudu, niti jedan nije teretio Glavaša. "Mislim da je nakon njihovog iskaza Državno odvjetništvo još dalje od dobre optužnice", izjavio je nakon saslušanja svjedoka Glavašev odvjetnik Ante Madunić. Rekao je da o sadržaju iskaza ne može govoriti ali da je načelno s njima zadovoljan.

Među svjedocima je bio i Gordan Čačić, načelnik Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA), koji je 1991. godine sudjelovao u obrani Osijeka. Prema riječima odvjetnika Madunića, on je govorio o događajima iz tog vremena, ali ni u njegovom iskazu nije bilo ničega što bi trebalo teretiti Glavaša.

Zagrebačka istraga trebala bi biti završena u utorak 20. veljače saslušanjem još desetorice svjedoka obrane. Zagrebačko županijsko državno odvjetništvo nakon toga će odlučiti hoće li tražiti nove istražne radnje ili će podignuti optužnicu protiv Branimira Glavaša.

Po preporuci liječnika, Branimir Glavaš nije bio prisutan na saslušanju u Zagrebu, kao ni u Osijeku, gdje je istraga u slučaju "selotejp" nastavljena 14. veljače.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika