Objavljeno u Nacionalu br. 588, 2007-02-20

Autor: Ivan Starčević

VIJENCI I KAKTUSI

Skijaš Natko Zrnčić Dim pod udarom zakona

Bude li opet četrdeseti, Sabor mu oduzima nadimak Dim

KONTAKT
Srijeda, Nova TV, 18.15
Treba li crkvu uključiti u donošenje odluka o spolnom odgoju u školama, 55% kaže da 45% ne, bilo je 1500 poziva, s jednog broja smjelo se zvati dvaput. Možda glasovi za pohotnog popa u kondomu pred razredom nevinih dječjih očiju znače da je Hloverka Novak Srzić dovukla svoju stalnu populaciju (komada 828) ljubitelja svega čudnog i u svoje novo radno vrijeme na novoj televiziji, ali to je nevažno. Ono što je oku najdraže, dakle: najvažnije, bili su zastupnici telefonske tihe većine. Upozorit ćemo samo na dvojicu. Jedan mr. sci. je svojih par dlaka nekoliko puta obavio oko golog tjemena.

Taj pedagog sa kružnim tokom i zaobilaznicom na glavi zbog koje ga ne bi trebalo pustiti na posao, imao je hrabrosti nešto mljeti dok je cijela Hrvatska mislila o njemu sljedeće: ako tako glupo skriva svoju ćelavost, to je samo zato jer nam želi odvratiti pažnju od nečeg stvarno gadnog što mu je u mislima i djelima. Drugi Hloverkin miljenik, koordinator crkvenog seksa u školama (narodni heroj i blaženik Ladislav Ilčić-Grozd), nosio je svjetloplavu majicu na kojoj je lijepo pisalo 'United colors of Benetton'. Ili mu je to prva u životu ili je došao pijan. A možda je skijaš Natko Zrnčić Dim pod udarom zakona: bude li opet četrdeseti, Sabor mu oduzima nadimak. Uz odredbu o gašenju nadimka 'Dim' bit će progurana i zabrana uporabe riječi 'naime' u novinama, što analitičari tumače znakom postepenog uvođenja jezične policije, pa neka se time Hloverka
bavi, a ne suhom politikom.




SJEDNICA HRVATSKOG SABORA
Petak, HRT 2, 10.20
Uzalud ljudi mole da se skupa struja s TV odašiljača ne troši na izravan prijenos ovog smeća. Negdje blizu podneva zastupnik Slaven Letica predlaže da se Italiji upute izrazi žaljenja, jer Hrvatskoj je žao što ju je talijanski predsjednik uvrijedio. Iza toga govori Mato Arlović koji je oštro protiv bilo kakvog žaljenja, jer ono što je Italija napravila pokazuje "nipodštovavanje" itd. Vidi se da se Letica, u Saboru poznat kao kralj glupana, počeo meškoljiti. Iza Arlovića govori Marin Jurjević koji je također za oštar prosvjed, što podupire imenima svoje rodbine koju su ni krivu ni dužnu pobili Talijani. Tu Letica traži i dobiva riječ kako bi se oprao od svojeg žaljenja, pa najiskrenije predlaže da g. Jurjević ode u talijanski paralament i tamo njima nabroji sve svoje mrtve Marine, tako, citiramo, "da se i sami Talijani postide". Dakle, Letica predlaže da se, umjesto njega, Marin Jurjević ode ulagivati Talijanima, jer oni, ubogi, ne znaju da su bili fašisti i da su ubijali civilno stanovništvo. Kad im Jurjević kaže koliko su mu mu djedova, baka i stričeva ubili po Dalmaciji, oni će se posramiti, drži Letica. A vi ste, drage čitateljice i čitatelji, taman bili pomislili da je Letičin saborski nadimak pregrub. Kralj glupana je premalo za jedinog Dalmatinca (k tome iz partizanske Podgore) koji bi koketno uvijao bokovima pred talijanskim fašistima danas ili ikad. Možda bi Leticu trebalo nazvati i potkralj idiota, gosp. Gluperda osobno, Sanaderov Neptun, Pupovčev Posejdon, Đapićev Triton? Imamo najbolje rješenje: neka prima dvije mirovine, jednu od hrvatskog a drugu od talijanskog parlamenta.

VEČERNJA ŠKOLA
Petak, Nova TV, 20.10
Dajmo da plove i love - to je ime peticije koja se večeras potpisuje za Slovence, a valjda i za Talijane. Pervan je odlučio da s Hrvatske skine image male prgave zemlje, to mu je najvažnije. Potpisnike vabi tako što ih najnormalnije obavještava kako na peticiju mogu potpisati sve svoje umrle, a i sami neka se slobodno dvaput potpišu. Satira je to što budi nježne uspomene na mnoge izborne pobjede HDZ-a.

ŽIVOT S CVIJEĆEM
Nedjelja, HRT 1, 16.35
Umjesto nekog pravog zagrebačkog cvjećara za ljude davi nas neki snob i diplomirani amater željan dekoriranja prostora za svoje tobožnje prijatelje, uz uvjet da su bijeli (prostori a ne prijatelji). Čovjek i umjetnik Saša Šekoranja u proračunatom zanosu trga i razbacuje latice i naokolo vješa grane, ali njemu gladnome pravog posla najvažnije je da mu se unutar emisije vidi ime i adresa njegova iličkog štacuna, što je nekad bilo zabranjeno i zvalo se skrivena reklama, ali to je bilo davno, još kad je HTV-ravnateljica Marija Nemčić imala i živce i obraz. U međuvremenu sve se ofucalo. Osim jedne stvari, pridjevka što ga je Elaine Benes smislila za svojeg krupnog dečka, neuspješnog slikara. Ona i Seinfeld zaključili su da on nije tradicionalni 'umjetnik koji gladuje', nego 'debeli umjetnik koji gladuje'. Pogledajte "Život s cvijećem" i uvjerite se.

VEČERNJAKOV EKRAN
Nedjelja, HRT 1, 21.10
Nije bilo dosadno, što je pravo čudo, postignuto minimalnim pojavljivanjem voditeljskog para Mišak - Šulentić. Na tempu se dodatno dobilo time što nije bilo pjesama i pjevača, što znači da na program nije imao utjecaja nitko iz genijalne sportske rubrike HTV-a, onaj netko što na svaku godišnju dodjelu kojekakvih sportskih priznanja dovuče brdo pjevačica i pjevača rvacke zabavne glazbe. Ovdje su se brzo izmjenjivali parovi koji su otvarali omotnice i čitali imena nagrađenih tv djelatnika i emisija, a kad nije bilo toga, puštani su stari komički materijali izvrsne "Gitak TV". O uspjehu ove Večernjakove i HTV-ove priredbe svjedoči i to da su se nagrađenici potrudili jednostavno i kratko izraziti svoju iskrenu zahvalnost čitateljima koji su glasovali za njih, što na posustalim nagradama hrvatskog glumišta davno ne vidjesmo.
Najave za nominirane i prezentere pisala je poetska duša, kojiput blago pretjerujući, npr.: "Tarik luči nonšalantni šarm", ili pazite sad: "Televizijski čovjek sa stilom, jedan i jedini, Brankooo Uuuvodić". Kad smo već kod sitnica, zamjerit ćemo se najvećem: predsjednik uprave "Večernjeg lista" g. Marjan Jurleka snimio je svoj pozdravni video u majici s krokodilčekom na srcu. Čovjek koji drži Večernjakovu kasu jedini najbolje zna koliko je ovim svojim potezom zadužio "Lacoste".

RED CARPET
Nedjelja, Nova TV, 23.15
Fashion Guru Boris Banović popratio je pojavu pjevačice Zdenke Kovačićek riječima "botox djevojka, očekivali smo da će zaplesati, ali najvjerovatnije joj kuk nije u redu", što znači da mu je boravak na ubistveno dosadnim i po svim medijima rasprostrtim Fižulićevim Karibima jedinome koristio.

Vezane vijesti

Visoka državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Visoka državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja visoka državna izaslanstva te izaslanstvo Grada Zagreba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika