20.02.2007. / 09:26

Autor: Ana Kirin

NIGERIJA

Pregovori s otmičarima hrvatskih radnika

Nigerijski otmičari dvojice Hrvata i Crnogorca u ponedjeljak su zatražili da brodovlasnička tvrtka Hydrodive, za koju su sva trojica radila, otvori telefonsku liniju preko koje bi predstavnici tvrtke mogli komunicirati sa svojim otetim radnicima. Za njihovo oslobađanje otmičari traže zasad nepoznat iznos.

Vinko Ljubičić, načelnik Odjela poslova za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Ministarstva vanjskih poslova izjavio je da je hrvatsko veleposlanstvo u Londonu stupilo u kontakt s brodovlasnikom, kao i s veleposlanstvom Nigerije u Kairu koje je obećalo pružiti pomoć.

Dva hrvatska državljanina, 34-godišnji Renato Garma iz Krapnja i 57-godišnji Mate Luša iz šibenske Brodarice, te jedan državljanin Crne Gore, Milan Smolović iz Kotora oteti su u nedjelku oko 23 sata dok su bili u kafiću izvan baze. U ponedjeljak ujutro policija je pronašla automobil kojim su odvezeni u nepoznatom smjeru.

Otmice radnika stranih tvrtki u Nigeriji nisu rijetkost pa za njih vrijede posebna pravila ponašanja. Hrvatski menadžer u Nigeriji Dražen Ridijan izjavio je kako se zbog toga ne preporučuju izlasci u grad bez posebne pratnje, osobito kasno navečer.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika