20.02.2007. / 12:32

Autor: Nacionalova redakcija

SPLIT

Mladiću koji je pucao na trojicu Splićana sudit će se kao mlađem punoljetniku

21-godišnji Vukušić trebao bi dobiti maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, dok bi Stanković kojemu će se suditi kao odrasloj osobi, mogao dobiti maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora

Mati Vukušiću koji je pucao na automobil u kojem su se nalazila trojica Splićana, sudit će se kao mlađem punoljetniku zbog čega će njegova kazna biti tri puta kraća od kazne koja prijeti njegovom pomagaču 31-godišnjem Goranu Stankoviću. Naime, 21-godišnji Vukušić trebao bi dobiti maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, dok bi Stanković kojemu će se suditi kao odrasloj osobi, mogao dobiti maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Vukušić i Stanković su se u četvrtak sastali s trojicom mladića koji su nekoliko dana ranije fizički istukli i napali Matu Vukušića. Lovel Matković, Marino Vukšić i Ivan Ljubić došli su nešto ranije i čekali na parkiralištu. Vukušić i Stanković došli su u Renaultu Cliu, što je zbunilo prvu trojicu jer Vukušić inače vozi VW Passat. Vukušić je tada iz kalašnjikova ispalio tridesetak metaka na Audi i usmrtio Matkovića i Vukšića, dok je Ljubić teško ranjen.

Stanković i Vukušić pobjegli su ostavivši auto na mjestu zločina. Između njih dvojice, navode u policiji, na mjestu zločina izbio nesporazum. Vukušić je u bijegu rastavljao i odbacivao dijelove puške te je uhićen dvadesetak minuta nakon zločina, a Stanković dan kasnije.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika