20.02.2007. / 14:04

Autor: Nina Tomljanović

ZDRAVSTVO

Medicinska sestra propisivala lijekove iz skupine opojnih droga

Kriminalističkom obradom utvrđeno je, kako je medicinska sestra od travnja prošle godine do 19.veljače ove godine uzimala recepte, te na njima ispisivala lijekove iz skupine opojnih droga te ih davala ovisnicima

U utorak, 20.veljače šibensko-kninska Policijska uprava izvijestila je da će prijaviti 26-godišnju medicinsku sestru sa šibenskog područja zbog osnovne sumnje da je počinila kazneno djelo zloporabe položaja ovlasti, jer je ovisnicima propisivala lijekove koji pripadaju skupini opojnih droga.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je, kako je medicinska sestra od travnja prošle godine do 19.veljače ove godine uzimala recepte, te na njima ispisivala lijekove iz skupine opojnih droga te ih davala ovisnicima. Imena pacijenata koji su prijavljeni u ambulanti, ispisivala je na recepte, podatke je uzimala iz njihovih kartona .

26-godišnja sestra ispisane recepte davala je ovisnicima o drogama kako bi lijekove uzeli u ljekarnama. Sve je to činila bez znanja liječnice kod koje je bila zaposlena, ističe se u policijskom priopćenju. Policija nije željela otkriti identitet medicinske sestre.

Vezane vijesti

Okrugli stol: Hrvatska previše troši na lijekove

Okrugli stol: Hrvatska previše troši na lijekove

Hrvatska na lijekove troši više nego što bi trebala s obzirom na rast bruto društvenog proizvoda (BDP), istaknuto je na današnjem okruglom stolu "Ima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika