20.02.2007. / 17:01

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Sanader: Rješenje za nove umirovljenike do 15. srpnja

Sanader je podsjetio da su već isplaćene dvije rate umirovljeničkog duga, te će se osigurati novac za isplatu treće i četvrte rate, a nađeno je rješenje i za odštetu za još oko 43 tisuće korisnika obiteljskih i najviših mirovina

Vladimir Lokmer, predsjednik Matice umirovljenika u utorak, 20.veljače uručio je predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu zahvalnicu za Vladina nastojanja da se poboljša položaj hrvatskih umirovljenika.
Za vrijeme mandata ove Vlade počelo je vračanje duga umirovljenicima i pokrenuto je više drugih koraka da se poboljša njihov položaj, istaknuo je Lokmer.

Sanader je podsjetio da su već isplaćene dvije rate umirovljeničkog duga, te će se osigurati novac za isplatu treće i četvrte rate, a nađeno je rješenje i za odštetu za još oko 43 tisuće korisnika obiteljskih i najviših mirovina.

"Ostaje nam još obveza da pokušamo prevladati velike razlike između starih i novih umirovljenika, tj. onih koji odlaze u mirovinu nakon 1999. Da se to pitanje riješi, postoji jasna politička volja, samo je pitanje načina", istaknuo je Sanader. Kako je objasnio, radna skupina Vlade i umirovljenika ima zadaću da do kraja proljetnog zasjedanja Hrvatskoga sabora, 15. srpnja, predloži zakon koji bi to uredio.

"U ovom trenutku ne mogu reći na koji ćemo način to regulirati, hoće li to biti iz proračuna ili osnivanjem posebnog investicijskog fonda, ali novi umirovljenici mogu računati na bolji tretman u Hrvatskoj", rekao je premijer Sanader.

Dodao je kako je manje važno hoće li Sabor o prijedlogu radne skupine raspravljati u proljetnom zasjedanju ili na jesenskoj sjednici, ali da treba donijeti brže rješenje za nove umirovljenike jer bi nova mirovinska reforma, koja je složen proces, iziskivala puno vremena.

"To ne isključuje mogućnost da se nakon izbora, potkraj 2008., počne raditi nova mirovinska reforma koja bi obuhvatila sve umirovljenike", dodao je Sanader.



Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika