20.02.2007. / 17:17

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Većina članova Vlade dopunila imovinske kartice

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec u rubrici "ostale pokretnine" prijavio je vrijednost od 500 tisuća kuna, kao i ministri zdravstva i obrane Neven Ljubičić i Berislav Rončević. Među predstojnicima Vladinih ureda najveću je vrijednost prijavio Vlatko Maček i to čak 700 tisuća kuna

Posljednjih je dana Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dopune svojih imovinskih kartica, osim premijera Ive Sanadera, dostavila i većina članova Vlade i predstojnika Vladinih ureda, te HDZ-ovih saborskih zastupnika. Oni su ovoga puta procijenili i u imovinske kartice unijeli vrijednosti svoje i imovine članova svojih obitelji za rubriku "ostale pokretnine".

Dužnosnici HDZ-a uz dopune imovinskih kartica priložili su i ponovljene izjave o načinu stjecanja cjelokupne imovine prijavljene u imovinskim karticama. Dodali su također izjave kojima su podsjetili kako je Vlada početkom siječnja "zbog nejasnoća" od Povjerenstva tražila da dodatno protumači obrazac za imovinske kartice, "u svezi s upitom više dužnosnika o tome treba li pri popunjavanju izvješća o imovinskom stanju navesti i podatke o vlasništvu drugih pokretnina, kao na primjer, satova, krznenih odjevnih predmeta, dizajnirane odjeće, audio i video tehnike". U svojim izjavama HDZ-ovci dalje navode kako iz zaključka koji je Povjerenstvo donijelo 30. siječnja i obrazloženja tog zaključka proizlaze dva suprotna mišljenja, da Povjerenstvo nema ovlasti definirati pojam imovine, ali i da nijedan dio dužnosničke imovine nije irelevantan.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor prijavila je vrijednost od 200 tisuća kuna, a njen kolega Damir Polančec 500 tisuća kuna. Ministri zdravstva i obrane Neven Ljubičić i Berislav Rončević isto su prijavili svaki po pola milijuna kuna, ministar financija Ivan Šuker 450 tisuća, ministri vanjskih i unutarnjih poslova Kolinda Grabar-Kitarović i Ivica Kirin po 300 tisuća kuna, ministrica zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić 250 tisuća, a ministar gospodarstva Branko Vukelić prijavio je vrijednost od "samo" 100 tisuća kuna. Glasnogovornik Ratko Maček prijavio je "ostalih pokretnina" u vrijednosti od 700 tisuća kuna, što je najviša prijavljena vrijednost među predstojnicima svih Vladinih ureda.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika