20.02.2007. / 18:14

Autor: Nacionalova redakcija

SLUČAJ GLAVAŠ

Saslušanje još jednog svjedoka u slučaju garaža?

Na današnjem ročištu na kojemu je saslušano posljednjih deset svjedoka, Krešimir Devčić, glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda rekao je kako je prihvaćen zahtjev tužiteljstva ''s obzirom na obrazloženje da predlaženi svjedok ima relevantna saznanja''. Taj svjedok trebao bi biti saslušan u četvrtak, 22. veljače no, jedan od Glavaševih odvjetnika Ante Madunić najavio je da će se obrana tome usprotiviti

Istraga protiv Branimira Glavaša u slučaju garaža, suprotno očekivanjima, nije završena u utorak, 20.veljače jer je prihvaćen prijedlog tužiteljstva da se ispita još jedan svjedok, čiji identitet nitko od stranaka u postupku nije želio otkriti.

Na današnjem ročištu na kojemu je saslušano posljednjih deset svjedoka, Krešimir Devčić, glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda rekao je kako je prihvaćen zahtjev tužiteljstva ''s obzirom na obrazloženje da predlaženi svjedok ima relevantna saznanja''. Taj svjedok trebao bi biti saslušan u četvrtak, 22. veljače no, jedan od Glavaševih odvjetnika Ante Madunić najavio je da će se obrana tome usprotiviti.

Devčić kaže da svjedok nije do sada saslušan u istrazi, no Madunić tvrdi suprotno.

Glasnogovornik suda nije želio otkriti identitet svjedoka. Dodao je kako ne zna na koje okolnosti će on svjedočiti.

"Taj se svjedok nakon ne znam kakvih događaja predomislio i tvrdi da je lagao kad je pričao na sudu pa bi sad navodno kazao istinu", rekao je Madunić. Po njegovim riječima, radi se o čovjeku koji je osuđen na 13 godina zatvora zbog kriminala.

"Ne bi me čudilo pod kojim se uvjetima javio ponovno za svjedočenje, tim više što je već dosad u svojim pismima Državnom odvjetništvu i policiji tražio neke ustupke", rekao je. Najavio da će sutra predložiti i rekonstrukciju događaja te još jednog svjedoka.

Prošlog tjedna tužiteljstvo je od istražnog suca Zdenka Posavca zatražilo dodatno psihijatrijsko vještačenje Glavaša jer smatra da je ranije mišljenje psihijatrice Vere Šmalc nedorečeno.

Posavec je naime, ustvrdila da se Glavašu poboljšalo psihičko stanje, ali da bi i dalje trebao nastaviti s psihijatrijskim liječenjem. Također je preporučila da zbog emocionalne labilnosti Glavaša ne bi trebalo izlagati stresnim situacijama, primjerice određivanjem pritvora.

Tužiteljstvo, pak, traži da se psihijatrica točno odredi od čega boluje Glavaš, odnosno koja mu je dijagnoza.

Glasnogovornik suda objasnio je da tužiteljstvo zapravo traži odgovor može li Glavaš nazočiti glavnoj raspravi. Naime, optuženik je, za razliku od istražnog postupka, obvezan sudjelovati na suđenju.

U istrazi u slučaju garaža, koja se vodi od lipnja prošle godine, nezavisnog saborskog zastupnika Glavaša sumnjiči se za mučenja i ubojstva srpskih civila u garažama osječkog Sekretarijata za narodnu obranu 1991. Protiv njega se vodi istraga i u Osijeku zbog ubojstva civila na obali Drave (tzv. slučaj selotejp). Obje istrage bile su privremeno prekinute zbog njegovog lošeg zdravlja uzrokovanog štrajkom glađu.

Vezane vijesti

'U slučaj Pakračke poljane umiješan politički vrh'

'U slučaj Pakračke poljane umiješan politički vrh'

Svjedokinja Đurđica Ilić izjavila je danas na suđenju Tomislavu Merčepu da je tragajući za nestalim nevjenčanim suprugom, srpskim civilom Milanom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika