21.02.2007. / 09:13

Autor: Ana Kirin

TURSKA

U srušenoj zgradi u Istanbulu dvoje poginulih

Rano ujutro u srijedu 21. veljače u Istanbulu se srušila petokatnica. Dvije su žene poginule a 26 stanara je ranjeno. Nakon što je jedna 36-godišnjakinja umrla od ozljeda, a spasilačke su službe iz ruševina izvukle truplo još jedne žene, te ozlijeđenog 7-godišnjeg dječaka. Istanbulski guverner Muammer Guler izjavio je da je dječak u kritičnom stanju i da se nalazi na intenzivnoj bolničkoj njezi.

Srušena peterokatnica nalazila se u četvrti Zeytinburnu na europskoj strani Istanbula. Turske vlasti priopćile su da je u zgradi službeno bilo 27 stanara. Uzrok rušenja još nije poznat, a postoje pretpostavke da je zgrada bila loše građena, da je oštećena u potresima te da joj je obližnja gradnja oštetila temelje.

Rušenje zgrada u Turskoj nije rijetkost. Početkom mjeseca se tako srušila osmerokatnica u gradu Diyarbakiru na jugoistoku Turske i tada je poginulo pet osoba. Najgori slučaj rušenja zgrade dogodio se u veljači 2004. godine u gradu Konyi u središnjem dijelu Turske, kada se zbog teških konstrukcijskih mana srušila deseterokatnica i ubila 66 ljudi.

Vezane vijesti

Japan nije odustao od kandidature za OI 2020

Japan nije odustao od kandidature za OI 2020

Japan i dalje razmatra mogućnost kandidature za Olimpijske igre 2020. godine unatoč trenutnoj krizi u kojoj se nalazi zemlja nakon razornog potresa,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika