21.02.2007. / 19:04

Autor: Nacionalova redakcija

SRBIJA

Kirurzi se potukli tijekom operacije

Dvojica kirurga u beogradskoj Sveučilišnoj dječjoj klinici posvađala su se tijekom rutinske operacije slijepog crijeva, izašla iz operacijske dvorane i potukla se dok je 12-godišnja djevojčica ostala na stolu usred operacije. Slučaj se trenutno nalazi na Općinskom sudom u Beogradu.

"U trenutku operacije slijepog crijeva koju je vodio Spasoje Radulović u dvoranu je ušao Dragan Vukanić koji je te noći bio vođa ekipe. Obratio se Raduloviću na ponižavajući način, profesionalno ga je omalovažio. Radulović mu je odgovorio na isti način, pa je došlo do svađe, tijekom koje je Vukanić prišao Raduloviću, povukao ga za uho i opalio mu pljusku. Završetak operacije na sebe preuzeo specijalizant koji je do tog trenutka samo asistirao Raduloviću", izjavila je glavna svjedokinja anesteziologinja Ninoslava Ilić.

Vukanić je iz sukoba s kolegom izašao s podljevima na glavi, puknutom donjom usnicom, rasklimanim zubima i prijelomom kažiprsta lijeve šake, zbog čega je protiv Radulovića podnio tužbu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Radulović se na sudu branio izjavom da je, kao kirurg koji je vodio operaciju, morao regairati, jer je Vukanić u dvoranu ušao potpuno nepripremljen, bez sterilne opreme i ometao tijek operacije, ugrožavajući tako život pacijenta. Radulović je kažnjen jednomjesečnom zabranom obavljanja operacija, dok je Vukaniću, uz novčanu kaznu, određena i zabrana dežurstva u idućih godinu dana.

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika