22.02.2007. / 10:04

Autor: Nina Tomljanović

EKOLOŠKI INCIDENT

Loživo ulje iz Rafinerije u Sisku završilo u Kupi

Glasnogovornik Ine Bojan Vinek priopćio je da je sigurnosni ventil aktiviran kad je pogon pušten u rad, no da nije bilo ni požara ni eksplozija, ni ozlijeđenih

Zbog kvara na sigurnosnom ventilu u Ininoj rafineriji u Sisku, na pogonu KP-4 u srijedu, 21.veljače, iza 15 sati nastao je mazutni oblak koji je pao na taj dio tvorničkoga kruga i obližnje parkiralište, a dio sirovine tj. loživog ulja kroz kanalizaciju je dospio u rijeku Kupu.

Bojan Vinek, glasnogovornik Ine priopćio je da je sigurnosni ventil aktiviran kad je pogon pušten u rad, no da nije bilo ni požara ni eksplozija, ni ozlijeđenih. Vinek je potvrdio da je dio loživog ulja završio u Kupi. "Neposredno nakon toga napravljene su brane kako bi se zaustavilo onečišćenje, te su obavještene ekološka i vodoprivredna inspekcija," izjavio je Vinek i dodao kako je cijeli incident trajao 15 minuta.

Inine ekipe s mjerodavnim inspekcijama i policijskim djelatnicima na mjestu događaja utvrđuju uzrok kvara na pogonu i obavljaju očevid na oštećenim vozilima, njih oko 150. Vlasnici vozila ističu kako se taj sloj mazuta neće moći isprati te da će od Ine tražiti naknadu štete. Glasnogovornik Ine Bojan Vinek kazao je da su u Ini osnovali posebno povjerenstvo da se vidi zbog čega je došlo do aktiviranja sigurnosnog ventila, te će nadoknaditi štetu na automobilima koje su oštetile čestice mazutnog oblaka.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika